Gå til innhold

Hvordan siden vises i Opera vs IE


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg driver på med å lage en side, men nå har jeg oppdaget ett problem. Jeg har laget en div class der jeg bare vil ha ramme på undersiden, det virker fint i Opera, men i IE synes ikke rammen.

 

Her er hjemmesiden: http://imyha.dynu.com

Her er CSS filen jeg bruker http://imyha.dynu.com/css/styles/default.css

 

Og ja hjemmesiden er ikke den beste, men før jeg begynner ett nytt design vil jeg gjerne ha det gamle til å virke siden dette er også et forsøk på å lære meg css.

 

På forhånd takk for all hjelp.

 

iv

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde det, men det virket ikke heller, så jeg ga opp og satte border farge lik bakgrunnen...

 

border-top: 1px dashed #FBFFFB;

border-right: 1px dashed #FBFFFB;

border-bottom: 1px dashed #999999;

border-left: 1px dashed #FBFFFB;

 

Det er noe annet rart med siden også, den ene div id kommer ikke frem i IE...

 

 

#vertbar {

background-image: url(../default/vertical_main.gif);

background-repeat: no-repeat;

height: 100%;

width: 13px;

position: absolute;

left: 150px;

top: 150px;

 

Virker fint i Opera og Mozilla....

 

Forslag?

Lenke til kommentar

Et tips mens jeg titter på koden din. I klassen a.leftmenu bør du helst ikke definere høyden i pixel. Det beste er å bare definere padding for å få rom mellom tekst og border. Problemet med høyde i pixel, er når noen finner på å resize tekst til noe større/mindre, vil ikke knappen følge relativt etter i størrelse.

 

Så er det også et problem med hover i IE på menylinkene. Den trigger bare når du har musa over teksten og ikke hele block'en slik det gjør i Opera/Mozilla. Prøv og sett height: 100%; Har hvertfall fungert for meg om jeg ikke husker feil :blush:

 

I dag så har jeg faktisk slåss mot IE og dens forgjengere (og foreløpig tapt). Oppdaget at IE hadde en uvane for å ikke vise en ting visuelt, selv om jeg har satt class på elementet og vet at den finnes i css fila. Problemet var at jeg hadde først en <h2 class="borderbottom">tekst</h2> og flere liknende på samme siden. Men den første tegnet ikke border, men de resterende gjorde det :mad: , kan jo hende du opplever samme problem.

 

Det er mulig position: absolute / relative kanskje er synderen her. Det er mulig du må ta en titt på z-index egenskapen i css'en. Hvis du f.eks setter z-index: 2 på den #vertbar og eventuelt z-index: 1 på elementet som skal ligge under den, så kan det hende vertbar blir synelig. Men igjen, er egentlig litt oppgitt av IE om dagen :cry: hehe, men det er jo artig å lære :w00t:

 

Edit: hmm gud hvor irriterende det var, men IE er håpløst. Den bugger så inni granskaugen når du skal selecte tekst. Og dette skjer visst bare i position: absolute, blæh!

Endret av FuLu
Lenke til kommentar

Takker for alle forslag, har enda ikke luykkes i å få hele siden lik i både IE og Opera-Mozilla... Men slik er det vel Har hørt at IE liker å gøre ting litt annerledes enn andre, så der ligger vel problemet.

 

Fikk iallefall mouse over til å virke likt på alle... :D

 

ivar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...