Gå til innhold

P4 3GHz, kjører på 1.5GHz ?


cryzeck

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte meg en ny P4 3GHz her om dagen, og når jeg da fikk den,

starter maskinen som normalt, men bare med halv hastighet? er det noen grunn til dette ? - og er det noen måte å få fiksa det på? (har en shuttle SS51G - og en MSI MEGAPC) begge har samme problem.

 

Hadde satt pris på om noen visste hva dette kan være..

 

--cryzeck

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er redd det hovedkortet bare støtter 400 og 533 FSB, mens P4C har 800FSB. Dette medfører at prosessoren din kjøres på 400FSB som gir halv hastighet, altså 1.5GHz. Du kan kanskje kjøre den på 533FSB om RAM'en er god nok. Det gir en CPU frekvens på 2GHz. Ellers er det vel mulig å få kjøpt nytt HK til de maskinene der. Du må også ha ny DDR400 RAM for å kjøre den prosessoren på 3GHz.

 

http://us.shuttle.com/specs2.asp?pro_id=281

Lenke til kommentar

Desverre har du et SIS chipsett i shuttelen og MegaPC'en (dersom du har første utgaven) din, og de er kjent for å være dårlige overklokkere, ~140 (dvs 560FSB) ser jeg testere har snakket om som taket for hva du klarer her (siden chipsettet heller ikke ha AGP/PCI lås så vil også andre komponenter i maskinen stritte i mot).

 

Desverre er det heller ikke mulig (til noen fornuftig pris, det jeg vet) å bytte jhovedkort i noen av dem, så rundt 2GHz med 533FSB er nok det meste du vil få ut av den boksen din ;)

 

Vil anbefale deg å kjøpe deg en shuttle med i865-chipsett, disse er å få fra rundt to lapper og er igrunn noen svært bra bokser.

Endret av Dollar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...