Gå til innhold

Feil under oppstart av os


Format_C

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Systemet mitt har funket relativt bra lenge men her en dagen fikk jeg blåskjerm med en melding som lød noe sånt som "DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL"

Meldingen kommer på slutten av Win oppstart så det er sikkert et program trodde jeg. Avinstallerte en masse progs uten særlig hell, eneste som funker er i sikker modus med nettverk (som den kjører i akkurat nå).

Jaja tenkte jeg, det er vel på tide å formattere snart uansett så jeg satte igang. Kjørte (kjører) OSet fra en WD1200JB-SATA disk men vil nå kjøre fra WD2000JB-IDE for å slippe alt surret med installering av SATA driver under install (floppyen er ikke helt god).

Alt går bra med formattering og kopiering av filer med når den skal restarte for å starte install fra disken så stopper den (rett etter "Boot from ATAPI CD-ROM" med meldingen "Feil under oppstart av OS"

Vet at Asus A7N8X og WD ikke er glade i jumpere og manuell Master/Slave så jumperen har vært prøvd på CS så vel som tatt ut uten hell. Alle ekstra funksjoner er prøvd disablet (LAN, Firewirwe, USB og Lyd) uten hell.

 

Skjønner nå ingenting og ber på mine knær om hjelp, tenk dere hvor j...... det er å ikke ha fungerende PC ;-)

 

Hardware: Asus A7N8X-rev1, XP2400, Twinmos 2x256 PC3200, Silent Twin, WD2000JB-IDE, WD1200JB-SATA, WD1200BB-IDE, Liteon 40x, NEC2500A-DVD, Asus GF4600, Chieftec m 360w

Endret av Format_C
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gå inn i bios

 

Prøv å sett Memory Frequense til 80%

 

Eventuelt øke spenningen på DDR ref volt. 2.7 alt. 2.8 Default 2.6

 

Sjekk også boot rekkefølge og at boot harddisken stemmer til bootvalg hd0 og ikke hd1 ekempelvis.

Endret av tag1
Lenke til kommentar

Da er det prøvd, minnebuss 80% og minne 2,7v (fra 2,6) Disken står som master (Cable Select) på IDE1 og skal være HDD0 som er boot device2. Har også prøvd som device1 og HDD1 bare for å ha gjort det. Har oxo prøv å bytte til en annen CD-rom og å disable SATA, alle andre IDE enheter er fjernet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...