Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fant ikke noe bedre plass å poste dette så...

 

Hva kan bli konsekvensene av å ikke betale lisensen selv om enn har mottaker i en eller annen form?

Har jo hørt de gammle ryktene om de som har blitt fra tatt TV'en. Men har liten til tro til at det vil skje.

 

Noen som har vært borit dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm tenkte jeg skulle spare meg noen kroner. For hvem betaler for en tjeneste de ikke vil ha?

Snu litt på det. For 1800,- kan du leie 36 gode filmer for 50,- stk. Har sett at Narvesen har filmer til 25,- da blir det jo hele 72 filmer!

Det er jo ikke den beste kanalen de har heller... Hadde nærradioen hatt den type "sponsing" som NRK har (på '80) ville de bli stengt!

Nei, ser ingen grunn til å støtte opp om tvangs regime til NRK hvor de får "støtte" fra bedrifter.

Lenke til kommentar

Et raskt forslag:

 

Skriv et formelt brev til lisensavdelingen i NRK og informer dem om at du har solgt din TV og forventer å ikke motta lisensen i fremtiden. Bør fungere fint.

 

For ordens skyld: Ja, jeg betaler lisens, og nei, jeg gjør det ikke med glede. Rent prinsippielt synes jeg det er grotesk at en statseid TV-kanal kan kreve inn penger for en vare som man ikke nødvendigvis ønsker. Skulle likt å se denne praksisen overført til andre deler av næringslivet:

 

Plutselig får du avisen i posten hver dag, selv om du aldri har bestilt noe abonnement. Det dukker opp en faktura, som du ikke betaler fordi du ikke er interessert i avisen. Det kommer purring, saken sendes til inkasso, og ender opp med at arbeidsgiveren trekker deg i lønn for å betale kravet.

 

På samme måte kan du plutselig få masse varer i posten, som du aldri har bestilt. Vedlagt med varene ligger fakturaer, som du selvsagt ikke betaler da du aldri har bestilt disse varene. Du får purring, og... Ja, dere skjønner resten.

 

Praksisen til NRK hører kort og godt ikke hjemme i et moderne, demokratisk samfunn.

Lenke til kommentar

Så lenge man skal ha en reklamefri kanal med godt variert programtilbud, så må man nesten betale lisensen. Alternativet er vel at lisensen forsvinner, og at vi får et tillegg i skatten...

Og, ja. Jeg mener NRK har et godt og variert programtilbud. Jeg gidder ikke sitte å se på Herskapelig med Toppen Bech, og bestefaren min liker sannsynligvis ikke Team Antonsen.

Lenke til kommentar
Så lenge man skal ha en reklamefri kanal med godt variert programtilbud, så må man nesten betale lisensen. Alternativet er vel at lisensen forsvinner, og at vi får et tillegg i skatten...

 

Eller at man faktisk betaler for NRK dersom man ønsker det. Den dagen man får digitale tv-sendinger bør det i hvert fall være en selvfølge at lisensen bortfaller og at man abonnerer på NRK dersom man har interesse av det. Personlig hadde jeg sikkert gjort det, dersom prisen var overkommelig. Da hadde jeg også betalt med glede. Den slags tvang som tv-lisensen er basert på, og de metoder som brukes for å håndheve denne, hører som sagt ikke hjemme i Norge anno 2004, men bringer snarere tankene til Øst-Tyskland anno 1985, eller deromkring.

 

Dette er imidlertid ganske off-topic i forhold til trådstarterens innlegg, og blir vel en helt annen diskusjon.

 

 

 

p.s. NRK er forøvrig langt ifra reklamefri. Alle disse "programmet er sponset av..." gir kanalen gode millioner i kassen, i tillegg til overføringer fra Staten og altså denne lisensen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...