Gå til innhold

TV-ut med Catalyst 3.8 og senere


HammerDude

Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å kjøpe et Sapphire Radeon 9600 PRO Ultimate Edition. Kortet skal brukes i en HTPC med en vanlig TV som eneste monitor, det er derfor viktig at kortet gir et supert bilde på TV-utgangen.

 

Generelt for ATI kort, så har jeg sett flere klager på en smal sort stripe nederst på TV-bildet. I Catalyst 3.8 innførte ATI støtte for overscan. Det jeg lurer på er om dette fikset problemet med sort stripe nederst i bildet?

 

Et spørsmål til: støtter Catalyst-driveren 720 x 576 eller 768 x 576 med full overscan (bildet strekt utenfor TV-bildet) på TV-utgangen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Viss du bruker overscan vil tven kutte litt i alle sidene, slik den gjør på alle TV sendinger. så halve startlinjen vil ligge under skjerm kanten.

Overscan bruker eg bare når eg ser film i 4:3 format :)

vil uansett ikkje anbefale å bruke en tv som skjerm viss du vil bruke den til å surfe, skrive, og andre ting der det å kunne lese text, er viktig, s-vhs gir ikke godt nok bilde heller til det.

du bør ha en HDTV (HIGH DEFENITION) med DVI inngang.

Lenke til kommentar

Takk for svar DArkwIng.

 

Dette skjermkortet skal stå på en PC som bare skal brukes til spilling og filmtitting. Jeg benytter en annen PC som "jobbe-PC".

 

Jeg har hittil brukt en Geforce2MX på HTPC'en. Med oppløsningen 720x576 og overscan er bildet veldig klart og fint, både for film og tekst (selv om det flimrer). Det kutter selvsagt litt i sidene, men det er jo slik TV'en er bygget.

 

Det jeg lurer på, er om jeg kan få like bra bilde på en Sapphire Radeon 9600 PRO Ultimate Edition. Har du DArkwIng, eller noen andre, forsøkt denne oppløsningen på en Radeon, og sett at bildet blir bra? Med bra mener jeg:

- full overscan

- ingen sorte striper på noen av kantene

- mulighet for å skru av flimrefilter (slik at interlaced video kan vises riktig)

 

Håper på flere svar, da dette avgjør om jeg gidder å bruke 8000 kr på en ny HTPC (hjemmekino-pc for de som ikke vet det :-).

Lenke til kommentar

Jeg begynner å tro at et ATI kort ikke er det rette for å se film på TV'en.

 

En mulighet er Sigma Designs XCard som er laget spesielt for videoavspilling. Sammen med et Radeon-kort blir det sikkert en fet spille- og film-PC.

 

Har også hørt at Geforce4 Ti 4x00-kort med Connexant TV-chip skal gi bra TV-bilde.

 

Tidligere har Matrox G400/450 vært regnet som det beste for TV-bruk, men det er litt i tregeste laget for å spille de nyeste spillene :)

 

Er usikker på hva jeg kommer til å velge. Venter nok litt før jeg kjøper noe.

 

Takk for tilbudet DArkwIng, men det er ikke nødvendig. Gamle drivere, både nVidia og ATI, finner man på http://www.driverheaven.net

Lenke til kommentar

Kjøpte nylig et Sapphire Radeon 9600 XT. Ble positivt overrasket over tv-kvaliteten. Har ikke studert i detalj, men såvidt jeg kan se dekker bildet hele tv-skjermen. I hvertfall bedre enn mitt forrige skjermkort (geforce2 mx) som etterlot seg tommestore striper på alle sider.

 

Er ikke noen ekspert, men er veldig fornøyd. Bruker Catalyst 3.10.

Lenke til kommentar

Takk for svar Moosehead! Et par slike innlegg til, så kanskje jeg kjøper et Sapphire Radeon 9600 PRO Ultimate Edition. Må være så sikker som mulig på at det er brukbart før jeg bruker 1600 kr på det.

 

I utgangspunktet var det egenskapen at det er vifteløst som fikk meg til å se mer på kortet, i tillegg til at det ikke koster så mye som et 9800.

Lenke til kommentar

Det er viden kjent at Matrox og ATI er overlegne nVIDIA på TV-ut. Mulig situasjonen har endret seg med de aller nyeste (de har begynte å stille større krav til produsentene).

Oppløsningen kan du få ved å bruke modifiserte filer på siste driverne. Litt googling og jeg tror du skal kunne finne måter å få den oppløsningen du ønsker. Matrox hadde for eksempel et verktøy hvor du anga oppløsningen selv, så jeg tror ikke det er værre enn å gi Windows beskjed om hvilken oppløsning du vil ha, driverne er ikke problemet.

Lenke til kommentar

Multires fungerer dessverre ikke på TV-utgangen.

 

Et annet program fra samme produsent, PowerStrip, regnes som det ultimate programmet for å lage de oppløsninger og oppdateringsfrekvenser man ønsker på projektorer med VGA-inngang. Men dette programmet fungerer heller ikke på TV-utgangen.

 

TV-utgangen drives av egen hardware som er separat fra VGA-hardwaren. Det er grunnen til at disse programmene ikke virker på TV-utgangen.

 

Det går an å lage en VGA-til-SCART kabel, men det advares mot at man fort kan ødelegge både grafikkort og TV med denne løsningen. Dessuten fungerer den ikke med spill/programmer som skifter oppløsning fra det desktopen kjører på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...