Gå til innhold

Temp måling av bærbare PC'er


Anbefalte innlegg

Hei Folkens

Jeg er klar over at det finnes software som måler temp på stasjonære PC'er. MBM5, ASUS Probe og Fanspeed er noen av disse.

 

Det jeg er ute etter nå er om det finnes tilsvarende program for bærbare datamaskiner? :dribble:

 

Jeg har en Fujitsu Siemens Lifebook E7110 med P4 prosessor og ATI skjermkort.

Endret av John Kr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Som det er med vanlige pcer, er det mange slike programer som også fungerer på de Bærbare. Men desvere for oss, er det ofte ikke instalert så mange temperatur følere i de bærbare.

 

Jeg bruker et program som er laget for Dell maskiner, denne gir meg ikke så mange temeraturer, men det gjør ikke noen andre jeg har prøvd heller. Jeg får Hardisk Temp og får CPU load og CPU speed.

 

Her er hjemmesiden til det programet.

 

jeg hvet ikke om du får noen flere temperaturer, det kommer an på hva som er instalert på din pc.

Endret av MrNielsen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

hum.. jeg installerte dette programmet som står nevnt ovenfor, og fikk et lite problem. Når dette programmet ble installert virker det som om det tok over for den intell speedstem-saken som opprinnelig skal drive viftene. Jeg følte meg mer sikker på Intels løsning, og avinstallerte Dell Inspiron-fan controll-saken. Nå får jeg ikke viftene til å starte i heletatt, og jeg måtte installere Dell Inspiron-saken igjen. Er det mulig å slette denne, men samtidig beholde viftekontrollen fra intel? Håper på raske svar ettersom min CPU antageligvis vil være svart og lukte vondt om ikke så alt for lenge. : p

Lenke til kommentar

Min Driver cd fra Whitebox(Compal) har en slik driver. Men men

 

Har du prøvd og sette at du ikke skal styre viftene da? i Dette dell programet? Du velger jo selv om du skal styre de når du legger inn dette programet, og når du velger styring, så får du vell endel advarsler osv, den setter vell ikke opp styring av seg selv etter hva jeg ser i mitt program?

 

Men som sakt du kan jo ta en titt i programets forum, det er sikkert hjelp og få der? Hva PC er det du har, og hvilken prosessor?

 

En liten titt i FAQen deres ga meg hvertfall dette svaret:

 

 

8. Is there a safe way to restore the fan control to the BIOS ?

 

Yes, I8kfanGUI and the BIOS are sharing the fan control (the BIOS is always active). If you're using the temperature control then you can always just close the application to restore the control back to the BIOS. If you're using the direct fan control then you should make sure that the CPU temperature is below 70°C before terminating the program. A reboot is never necessary.

Endret av MrNielsen
Lenke til kommentar

Er vist jeg som har missforstått dette med speedstep, dette har ikke noe med viftenes hastighet. Så er det noen som egentlig vet hva som styrer viftene? Har prøvd å avslutte programmet ja, dette hjelper ingenting. Avsluttet programmet når jeg hadde viftene nede i en temperatur av ca. 30 grader celsius. FAQ'm har jeg lest. Skal ta en titt på programmets forum nå, var ikke klar over at noe slikt fantes.

Lenke til kommentar

Prøv og legg in nyeste verson da vell? Og sett at den ikke skal styre viftene kun vise de, display mode eller hva de kaller det under settnigs saken.

 

Jeg har programet instalert på min cl50 hele tiden, viser cpu speed og HD temp. den klarer desvere ikke og lese vifte hastighet og cpu temp på whitebox pcer. Men det klarer ikke noen av de andre fåreslåtte heller så.

Endret av MrNielsen
Lenke til kommentar

Virker som om jeg har fått igang viftene ved å flashe bios nå, men er det noen andre med i8600 som har mulighet til å undersøke hvor varme GPU'ene deres blir? Min blir fort over 60 grader celsius ved grafikk-krevende spill, og jeg synes nå dette virker ekstremt varmt. GPU'n nå 60 grader uten at viftene skrur seg opp i heletatt, ettersom det virker som om disse styres av CPU-temperaturen.

Lenke til kommentar
......GPU'n nå 60 grader uten at viftene skrur seg opp i heletatt.......

GPU vifta slo ikke inn for fullt før det nærmet seg 80°C, orginal styring.

Har nylig installert I8kFanGui på min I8600 med A04 Bios.

Sett "Observer mode" i options, da styres alt som vanlig av BIOS'n.

Ved bruk av "Direct Fan Controll" kan jeg styre viftene individuelt til en viss grad.

Ett problem er hvis jeg setter begge viftene til å gå for fullt hele tiden, så overstyrer BIOS'n når GPU tempen passerer rundt 75°C og den ønsker seg Middels hastighet. Regner med BIOS'n slår inn på 80°C igjen, men nervene holdt ikke :scared: (Kjørte 3Dmark, så jeg kunne ikke se tempen "Live")

Når jeg så stopper GPU belastningen og tempen synker så får FanGui kontrollen igjen og starter for fullt igjen.

Har merket av for "Maintain fan speed" som skal forsøke å hindre dette....

 

Noen andre med I8600 eller andre I8X00'ere som har det slik?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...