Gå til innhold

DEBATT: Amerikanske skytjenester: Risiko må ha betydning når man overfører sensitive data


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, all den tid det er, kjent for verden _at_ amerikanske myndigheter driver med masseovervåkning og omfanget til enhver tid, av naturlige årsaker, ikke kan vites, så skal vel sannsynligheten settes så høyt (for å ivareta denne usikkerheten), at en risikovurdering uansett vil munne ut i noe som er uakseptabelt. Medmindre man har tekniske tiltak som f.eks pseudonymisering hvor mappingen ligger lokalt, eller i et datasenter som ikke underlagt et overvåkingsregime. Men dette er jo allerede nevnt i rådene fra EU etter schrems2

 

Lenke til kommentar

I EDPBs anbefaling står det eksplisitt at man ved vurderingen av beskyttelsesnivået for tredjelandet ikke bør "rely on subjective factors such as the likelihood of public authorities’ access to your data in a manner not in line with EU standard".

Man kan være enig eller uenig med hva EDBP sier her, men jeg ville nok ikke anbefalt noen å innrette seg i strid med anbefalingene. Også litt merkelig rettskildebruk når forfatterne blant annet argumenterer med hvordan amerikanske myndigheter oppfatter EU-domstolens avgjørelse. At myndighetsinnsyn er «[...] unlikely to arise because the data they handle is of no interest to the U.S. intelligence community» er tilsynelatende en ugyldig premiss om man følger EDPBs anbefalinger, jf ovenfor. 

Ellers vil det vel alltid være en risikobasert tilnærming til overføring (som med all behandling av personopplysninger). I tilfeller hvor man konkluderer med at tredjelandet ikke tilbyr god nok beskyttelse (en øvelse som for øvrig er nærmest umulig å gjennomføre for vanlige virksomheter), får dette imidlertid først og fremst betydning for hvilke tiltak man må iverksette for å motvirke den risiko som er ved tredjelandet for å oppnå en lovlig overføring.

Endret av fatfinger
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...