Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Sliter med minne - Tips?


Anbefalte innlegg

NULL skrev (1 time siden):

Hvis det er ellers mye som kjøres, er det jo heller ikke sikkert det er minne. At man her ikke bare gå inn litt "enssporet", siden man ser at det i utgangspunktet kan se ut som det er lite minne tilgjengelig. Spørsmålet er jo ellers hvis det er mye som kjører, så er det jo et spørsmål rundt hva som evt kan ende opp med å trekke prosessorkraft. Og det er for så vidt andre ting som bruker GPU også.

En ting ellers når det gjelder minnebehandling tradisjonelt sett, er jo at det kan godt være at man har mye kjørende, men så lenge det ikke er direkte aktive prosesser vil operativsystemet normalt sett flytte minnebruken for programmet over i virtuelt minne. Om det her eventuelt har skjedd noe rundt minnebehandlingen i forhold til dette med tanke på utviklingen der man fort har fått mer tilgjengelig kombinert med at man kanskje ikke i samme grad bør bruke virtuelt minne mot SSD i like stor grad (uten at jeg egentlig har sett noe på hvor mye skrivetrafikk noe slikt i praksis vil skape mot SSDen) at man har gjort endringer for minnebehandlingen i nyere versjoner av operativsystemene.... Men i praksis: At et program kjører og i oversikten spiser minne, betyr ikke at det nødvendigvis spiser så veldig mye minne. Samtidig - et program kan også spise minne på helt andre områder enn hva som vises for selve prosessen for programmet. Dette gjennom andre tjenester prosessen baserer seg på, eksempelvis knyttet til drivere.

JEg sliter veldig med å skjønne hva som skal bruke så mye ram. Jeg ser at strømforbruket også er ekstremt høyt på flere apper, blant annet på google chrome så er den "Svært høy", har dette noe med problemet å gjøre? Vurderer egentlig litt å bare reinstallere hele pcen, men det er litt styrete. 

Thor. skrev (1 time siden):

Jeg husker broren min fikk problemer med nettverks-software fra "Killer". Denne spiste opp ram, men det var ikke synlig i oppgavebehandling. Har du tilfeldigvis "Killer-Lan" på hovedkortet ditt?

Det er jeg egentlig ikke helt sikker på, er ikke noe jeg har lastet ned i hvert fall. Hvor får jeg i så fall sjekket dette?


Dette er hovedkortet mitt om det hjelper https://www.komplett.no/product/1102336/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/intel-socket/msi-mpg-z390-gaming-pro-carbon-s-1151?feature=freightwidget&fbclid=IwAR3959CS2NMCo0PO1GEY7gF_BP5dTKfGTCVh5fmx62jBlj_fj-rfBB69224

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...