Gå til innhold

Mysteriet på Sjælland: Hva er det som gjør at kuene nekter å drikke vannet i fjøset? [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Var litt tungvindt å se hvordan forsøket til Københavns Universitets veterinærklinikk for store dyr i Taastrup (Taastrup) ble gjennomført

Det var også i en bisetning nevnt noe om at kuene ikke drakk vann som hadde gått "gjennom hans egen vannforsyning og -installasjon"

Her er det en del feilkilder som må lukes bort før man begynner å se på det jeg tolker å være elektronspinn i vannmolekylene, all den tid vannmolekyler ikke har kiralitet og kan være høyre eller venstrevridd. (tankene som ble benyttet, var de tappet samtidig, temperatur osv.)

Følgende ble testet
Tank A - Vann slik det blir gjort tilgjengelig for kuene i fjøset. Fra Ørslev Vannverk og gjennom vannanlegg på gården

Tank B - Vann fra en annen bygning mellom gård og Ørslev Vannverk

Tank C - Vann direkte fra Ørslev Vannverk

Tank D - Vann fra et annet vannverk, som er nåværende leverandør. (ikke opplyst om det er det samme som Taastrup-klinikken også får vann fra.

Resultatet er litt upresist gjengitt, men de lepjet Tank A vann, ikke begeistret for B og C vann og begeisteret for Taastrupp vann. Her dukker det opp en vannkilde som ikke er nevnt i artikkelen før. Er Tasstrup og tank D samme vann?
Lepjer de fra tank B og C også? Eller drikker de bare mindre?

Sånn jeg tolker resultatet er det jo ikke noe med strømmen på gården å gjøre, kuene drikker jo ikke vann direkte fra Ørslev vannverk som formodentlig ikke har vært utsatt for ytre påvirkninger før det presenteres for kuene?

 

edit:

Det hevdes at "alle" andre målinger er gjort uten at det finnes noen avvik. Med forbehold om at det ikke er feilkilde i prøvetakningen utført på gården, men er det samme gjort med vann fra tank B og C også?

Det fokuseres på at kuene heller ikke drikker Tank D vann (eller hva det er) etter at det har vært gjennom systemet. Litt rotete forklart

Endret av Isdahl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...