Gå til innhold

På kort tid solgte Elon Musk 20.000 kommersielle flammekastere. Salgsargumentet: It’s fun


Anbefalte innlegg

@'Fri diskusjon og kunnskap'

 

 

Allikevel  har Musks hjemland en alvorlig og  forferdelig historie med flammer, gjentatte ganger opp gjennom historien. Som oftest benyttet mot sivile.

Fra  brannbombingen av  den sivile byen Dresden ( Det virkelige Holocaust),  atombombingen av Hiroshima og Nagasaki, Koreakrigen:

 

 

Musk hadde et navn . Nå er han i ferd med å ødelegge det med tullball.

 

Jeg trodde det var USA som stod for disse tingene.

Elon Musk sitt hjemland er Sør-Afrika. (Men hans bosted eller bostedsland er USA).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må pirke litt på noko av det reint tekniske innholdet i artikkelen.

 

Den originale napalmen som blei utvikla i 1943 av Louis Fieser, bestod av ein blanding av aluminiumssåper - aluminiumNAftenat og aluminiumPALMitat. Sistnevnte vart fort erstatta av aluminiumlaurat, men då var allerede namnet napalm på plass. Dette var eit pulver som ein blanda med bensin til ein seig og klissete gel, men navnet napalm skulle fort bli ein betegnelse på sjølve gelen.

 

Napalm B, som er varianten med polystyren og benzen, vart ikkje utvikla før i 1965. Dette er den berykta Vietnam-varianten, som av praktiske årsaker kun vart nytta i flybomber. Ein versjon av originalen blei på dette tidspunktet fortsatt nytta til flammekastarar og flammeminer (flame fougasse), og bestod av aluminiumoktoat (aluminium-2-etylheksanoat). For øvrig så utvikla Noreg sin eigen napalm på 50-talet. FFI forska fram ein variant med utgangspunkt i fettsyrene i kvalolje, som skulle vera betre egna i vårt kalde klima. Denne fekk namnet "Northick II".

 

Relevant litteratur for "fellow war nerds": SIPRI - "Incendiary weapons", Robert Neer - "Napalm" og Njølstad/Wicken - "Kunnskap som våpen".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...