Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med signalforlenger/ekstra ruter etter ISP-bytte


Anbefalte innlegg

Hei! Har hatt følgende oppsett fram til vi byttet fra Telenor til nextgentel nå nylig:

* Nyeste rutermodemet fra Telenor med standard oppsett (#1)

* Kabel fra ethernet port på denne (#1) til ethernet port på det forrige rutermodemet til Telenor (#2) på andre siden av huset (vi behøvde ikke levere tilbake dette da vi mottok det nyeste rutermodemet, så endte opp med å benytte det på denne måten)

* Det forrige rutermodemet (#2) fra Telenor, har DHCP og NAT skrudd av, og ruteripadresse endret, og har fungert kun som ruter/signalforlenger

 

Dette har funket fint, men nå som vi har gått over til nextgentel som ISP, svikter oppsettet av #2 som kun har fungert som ruter/signalforlenger. Klarer ikke koble til den over WIFI engang, og det virker som det skyldes at den ikke klarer å motta DHCP/NAT-signaler fra #1. Har prøvd både rutermodemet vi fikk fra nextgentel og den vi har brukt hele tiden (#1), men #2 fungerer ikke med det gamle oppsettet uansett.

 

Prøvde å skru på DHCP og NAT på #2, og plugge om til at #2 får ethernetkabel inn i WAN-inngang istedenfor ethernetport som tidligere. Fikk da koblet til WIFI, og internett fungerte, men krasjer trolig med #1 ift. å gi ut ip-adresse osv.

 

Lurer på om det funker å endre ruteripadresse på #2 og DHCP range til noe helt annet enn #1 (med DHCP og NAT skrudd på), eller om det vil være problematisk å ha 2 "modemer"? Har som sagt prøvd å benytte den nye ruteren vi fikk tilsendt fra Nextgentel, og den vi har brukt fra Telenor frem til nå, men ingen av dem klarte å få #2 til å funke med det oppsettet som har fungert over lang tid. Noen som har kunnskap om dette/gjort det tidligere?

Endret av Frem
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...