Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Snakke med andre og psyken


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg har veldig lyst til å snakke med andre, men jeg har ikke noe å si. Liker det når samtalen går bra. Men det er veldig sjeldent, da jeg sjeldent har noe å si, og blir ivrig. Likevel føler jeg meg ensom. Noen liker å bare være sammen uten å si noe, men det blir jeg urolig av. Jeg kunne nok likt drt å bare være sammen uten å si noe hvis jeg bare slappet av, da det er greit om man ikke har noe å si.

 

Tenker at det er bra å lese ting man kan snakke om, men jeg brenner ikke for noe, og har dårlig konsentrasjon.

 

Jeg er en kjedelig person.

 

Nei, hva gjør jeg? Er det bare å trene? Har levd forholdsvis tilbaketrukket... sier kanskje seg selv at det er årsaken?

 

Men det er mange ting som er vanskelig med å være sosial syns jeg. Blir fort sliten og tappet i hodet. Er redd for å bli mislikt. Er anspent så er ikke så sjarmerende. Vanskelig å vite blikkontakt, og når og hvordan man skal smile egentlig, når jeg blir mer anspent og stiv. Noe annet er at jeg begynner å tenke helt andre ting ut i fra det andre sier, så da mister jeg jo fokus. Det er ikke fordi det er kjedelig, det er fordi jeg får så mange assosiasjoner som jeg ikke kan «flyte» på, må konsentrere meg for å holde santalen direkte og bokstavtro. Feks kan assosiasjonene være at det andre sier har en metaforisk betydning som gjelder meg og min situasjon.

 

Ja, bare trene? Skal begynne på noe sosialt nå snart.

 

Anonymous poster hash: 46575...450

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du er en slik som meg som grubler for mye på ting og overanalyserer situasjoner du er i eller har opplevd i det sosiale rom.

 

"Men det er mange ting som er vanskelig med å være sosial syns jeg. Blir fort sliten og tappet i hodet. Er redd for å bli mislikt. Er anspent så er ikke så sjarmerende. Vanskelig å vite blikkontakt, og når og hvordan man skal smile egentlig, når jeg blir mer anspent og stiv. Noe annet er at jeg begynner å tenke helt andre ting ut i fra det andre sier, så da mister jeg jo fokus. Det er ikke fordi det er kjedelig, det er fordi jeg får så mange assosiasjoner som jeg ikke kan «flyte» på, må konsentrere meg for å holde santalen direkte og bokstavtro. Feks kan assosiasjonene være at det andre sier har en metaforisk betydning som gjelder meg og min situasjon."

 

Det du skriver her sier meg at du muligens er en introvert med sosial angst.

 

Når du er sosial med andre mennesker, så ikke ver så redd for at du ikke sier så mye, det som er viktig er at du faktisk viser interesse for det det motparten sier, som feks. "Ja, nettop!" "Ja ikke sant" "Du har riktig i det" "Mm!"

 

Det er ikke så farlig at alt man sier er så interessant, det som er viktigere er at man er positiv og snill med det man har rundt seg.

 

Vi mennesker er noen selvopptatte skapninger, vi legger derfor ofte ikke så godt merke til hva andre sier eller gjør, vi tenker som regel mest på våre egne tanker eller hvordan vi fremstår for andre.

 

Anbefaler deg og å lese litt om en psykologisk effekt kalt "Spotlight-effect" visst du ikke har hørt om den før.

https://en.wikipedia.org/wiki/Spotlight_effect

 

Trening er veldig lurt, etter og ha holdt på med i 3-4 måneder vil du merke at både psyken og selvtiliten din blir mye bedre.

Men sett deg realistiske mål. Varier treninga di, ikke bare tren på treningstudio. Ta deg en tur på fjellet, eller en sykkeltur av og til.

Man kan fort bli lei av og trene eller miste motivasjonen, derfor er det viktig å planlegge det godt å ha dager der man gjør noe skikkelig gøy!

 

Har du prøvd å ta en personlighetstest før?

 

https://www.16personalities.com/no/gratis-personlighetstest

 

Bruk litt tid og tenk nøye igjennom vert spørsmål som blir spurt.

Nå er ikke en slik test alltid like nøyaktig, har selv erfart at jeg har havnet på helt feil personlighetstype første gangen jeg tok den.

Det som kan være positivt med en slik test, er at den kansje gir deg litt bedre selvinnsikt på hva som er dine sterke sider.

 

Det er viktig å forbedre seg selv, visst man tenker igjennom alt man gjør på en dag, så er det alltid noe man kunne ha gjort bedre.

På den måten unngår man og snuble i det samme fellene om og omigjen.

 

Lær deg litt kunnskap om alt, prøv å bli i god i ting du ikke kan.

På den måten kan du ha flere ting å prate om, og du kan enklere hevde deg.

 

Obeserver mennesker som lykkes sosialt, hva er det som gjør at folk liker dem?

Er dem morsomme? Har dem mye kunnskap? Godt humør? Attraktive? Kreative? osv...

 

Visst man ikke feks. ikke er spesielt god på en ting, så betyr det ikke at man er håpløs, alt kan trenes på.

 

Du er den du der, og har du prøvd så godt du kan så er du god nokk i massevis. :cool:

Endret av Graf1ga
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...