Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

[BI] Bedriften - arbeidskrav "Etikkoppgave: Stjele for en god sak"


Anbefalte innlegg

Hei, vi har fått utdelt en refleksjonsoppgave som skal besvares på 4-6 sider. Jeg sliter litt med å komme i gang og vet egentlig ikke hvordan jeg skal formulere meg og skrive en slik oppgave. Noen som er i samme situasjon og kunne vært litt behjelpelig med litt starthjelp? 
 

"I teksten omtales studenten som han, men det kan like gjerne være en kvinnelige student.

Du er blitt godt kjent med en student på BI. Han kommer fra en familie med dårlig råd, men får støtte til å gjennomføre studiene gjennom ulike legater osv. Han har begynt å studere på BI for å kunne bruke økonomiutdannelsen til å hjelpe andre mennesker ut av fattigdom.

Han var en periode i India, og jobbet på et barnehjem, hvor han underviste og drev fritidsaktivi- teter med barna. Han viste deg bilder av barna, og du var med på en Skype-samtale han hadde med noen av barna. Han var opptatt av hvor lite ressurser som krevdes for å hjelpe veldig mange. Han sa for eksempel at hvis ti BI-studenter droppet en heftig kveld på byen, og i stedet sendte pengene til barnehjemmet, kunne dette gi flere barn skolegang. Dere har blitt gode venner, og du setter pris på å ha møtt en venn som er annerledes, og som er engasjert i større ting.

Dere jobber sammen i en studentorganisasjon på BI, som arrangerer fester og turer for studen- tene. Du er kasserer og håper de siste arrangementene har gått med et overskudd. Litt ekstra penger kan komme studentene til gode i form av billigere fester og turer. Det er organisasjonen glad for, ettersom arrangementer på BI har blitt kritisert for å koste for mye penger. En kveld du kommer til organisasjonens lokaler ganske sent, møter du din venn. Han svarer ganske svevende på hvorfor han er der. Når du går gjennom organisasjonens kassabeholdning og regnskap, blir du overrasket over at det er så lite penger. Du har mistanke om at din venn kan ha tatt penger.

Du konfronterer ham med dette. Han sier at fordi dere har fått et så godt vennskap, så legger han kortene på bordet. Etter den kraftige nedbøren som har vært i Mumbai de siste ukene, har barne- hjemmet din venn jobbet på blitt skadet. Det har også blitt langt vanskeligere for barnehjemmet å samle inn penger, fordi økonomien er så hard rammet av flommen. Barnehjemmet har måttet sette flere av barna på gaten. En del av disse barna har du sett på bilder og skype. Din venn har lurt unna nesten 50.000 kroner fra studentorganisasjonen og har vært i banken samme dag og sendt pengene til barnehjemmet. Det betyr at dere kan kanskje rekke å stoppe overførselen av pengene, men ikke uten at din venn blir avslørt. Du er imidlertid overbevist om at disse pengene kommer til meget stor nytte for barnehjemmet i Mumbai. Din venn sier han forstår hvis du mel- der ham, og at han ikke vil klandre deg for det, han ber deg imidlertid tenke på barna i Mumbai, og at disse pengene gjør større nytte for dem, enn for studentorganisasjonen på BI.

Vi legger til grunn i denne oppgaven, at med mindre du sier fra, så vil ingen andre merke at orga- nisasjonen har tapt 50.000 kroner.

Bruk pensum fra emnene: Egeninteressens problem, Bedriftenes samfunnsansvar og Etikk, til å diskutere hva du ville gjort om du havnet i denne situasjonen."

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Prøv å skriv ned en liste med punkter som kan være verdt å nevne i teksten. Er en ganske spesiell situasjon. Tenk hva du selv ville gjort? ville du anmeldt personen, eller ville du latt han stikke av med pengene og håpt på at ingen andre visste det? så prøv å skriv første del med diskusjon. Føler du starten er dårlig i etterkant kan du redigere litt. Skriv innledning til slutt. Regner med at du har kommet godt i gang nå siden det har gått 2 ukers tid :p

Endret av Markushei
Lenke til kommentar

vet noen også hvordan vi skal oppgi kilder?

Jeg fikk opplyst dette ved utlevering av oppgaven i hvert fall 

Kildebruk og referanser

 

I refleksjonsoppgaven skal studenten ta utgangspunkt i teori i pensum og anvende disse på den aktuelle problemstillingen. Man kan gjerne trekke inn andre teorier eller vinklinger, men husk at man alltid skal dokumentere kildene man bruker gjennom å oppgi referanser til forfatter og kilde. Alle sitater må det refereres til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...