Gå til innhold

Nå fjernstyrer de taubåt i havnelageret fra kontoret i København


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Rolls-Royce og Svitzer har tegnet en samarbeidsavtale om videre testing av fjernstyring på vei mot mer autonome operasjoner, det vil si der skip kan operer uten mannskap om bord.

 

Sett bort fra skriveleifen så er vel ikke dette riktig definisjon av autonomi? Fjernstyring og autonomi er ikke det samme.

 

Jeg sliter også med å se hvor autonomi kommer inn i bildet for systemene beskrevet i artikkelen. Så vidt jeg forstår blir skipene styrt fra et kommandosenter på land.

Endret av Skjeggevara
Lenke til kommentar

En mulig naturlig videreutvikling av slik teknologi er vel at man kan forenkle påkrevd input fra menneskene i kommandosenteret. Det kan igjen potensielt føre til at hele havna kan styres som et SimHavn-spill av én person, eller kanskje helt autonomt med allokering av ressurser etter forespørsel fra kunder.

Lenke til kommentar
Fjernstyring og autonomi er ikke det samme

 

Ordene betyr ikke det samme, men poenget er at man med en praktisk fungerende fjernstyringsløsning har kommet seg rundt mange av de samme utfordringene som ligger i det å utvikle og verifisere løsninge som skal brukes for autonome skip.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...