Gå til innhold

Feil programvare ble ved en feiltagelse installert på feil hovedkort, bluescreen som følge. Trenger hjelp.


Behemian

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som tittelen sier, så ble det altså installert feil programvare til et hovedkort i dag.

Kortet det er snakk om er et Z170-P, som det da ble installert Z170-Pro Gaming drivere til.

 

Programmet som ble installert heter AI Suite 3, og har noen utvidelser som medfølger, blant dem et program som heter Dual Intelligent Processors 5, som lar en holde følge med strømforbruk til de forskjellige delene av datamaskinen. Det lar en også stressteste maskinvaren, og hjelper en med å justere viftehastigehten til de forskjellige viftene.

 

Denne prosessen ble da kjørt, og maskinen meldte feil en gang. Etter en restart, så gikk prosessen gjennom, og programmet fullførte.

 

Det var først etter dette at en fant ut at programvaren var laget til et lignende hovedkort, men absolutt ikke det samme. Det var etter dette bluescreen'ene startet. Nå har det vært 2-3 stk iløpe av 1-2 times tid, og tidligere var den feilfri.

 

Programvaren ble avinstallert, og ny programvare som tilhørte rett kort ble installert i stede. Men problemet vedvarer.

 

cmd -> sfc /scannow har blitt prøvd. Vi har også sjekket system reset, men siden det meste blir avinstallert ved bruk av denne metoden, så blir det siste utvei. Er så kjedelig å måtte laste ned 200Gb med programvare igjen. Tar så lang tid.

 

Så er det noen som har tips til hva jeg kan gjøre?

 

-B

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Resatt BIOS/UEFi til fabrikkinnstilling?

 

Nope, har ikke falt meg inn en gang. Tror du det kan være løsningen? Og hvor avgjørende for resten av maskinen vil dette være?

 

Jeg tror ikke årsaken er at du har installert feil programvare, prøv heller å avinstallere alt tull som heter Asus ditt eller datt, Intel super duper power boost etc... Dette er programmer som ikke er nødvendig og ofte skaper problemer.

 

Ville bare ha Ai Suite med DIP5 tilgjengelig. Den ene for å se temperaturer, og den andre for å slippe av vifter og div står på 100% når det ikke er nødvendig. Bortsett fra disse, så er det ingenting annet som er installert på maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...