Gå til innhold

Norsk kommandørkaptein: – At sånne spionverktøy finnes burde nesten vært tiet i hjel


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Denne type spionprogramvare brukes også av politiet for å forfølge og avlytte systemmotstandere som påpeker forvaltingens omfattende maktmisbruk og som går mot landets over 40 statlige- og kommunale tilsyn.

Det gis bare inntrykk av at det er demokrati i Norge - mens det i virkeligheten er politikere og byråkrater som prøver å ensrette landets befolkning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"– Alle er kjent med Snowden-lekkasjene og USAs påståtte masseovervåkning. Jeg synes USA har blitt urettmessig uthengt, sa den drevne sikkerhetseksperten."

 

Urettmessig på hvilken måte? Alrede tidlig på 00-tallet (eller var det 90-tallet?) ble ECHELON avduket, blandt andre ting, så det Snowden kom med vare bare fortsettelsen av historien. So much so at per idag av alle land på hele jordkloden så har USA kanskje de beste og mest dekkende avlyttingsverktøy og systemer som finnes, bare spør fru Merkel og hennes lille episode der hun ble avlyttet.

Man kan spekulere endeløst om hva som andre land har eller ikke har, men man kan veldig enkelt uten Wikilieaks eller Snowden gå inn på Wikipedia og lese om hva de har selv åpenbart forklart at de har og bruker, og bare det i seg selv er veldig mye.

 

Helt enig, det er mange uttalelser fra NSM, etteretningssjefer etc. som gjør at jeg i sum ikke stoler på de lenger. Dette er jo også en slik kommentar. "USA er urettmessig uthengt" ??? WTF?? Det har jo gjort AKKURAT det Snowden har avslørt, hvordan kan de da være urettmessig uthengt? Faktisk er de ALT FOR LITE uthengt. At andre er like ille endrer overhodet ikke på det. Her burde jo Europa gått sammen og frosset de fullstendig ut. Som andre skriver, når noen spionerer på deg så er de ikke lenger vennligsinnede. Problemet i Europa er jo at UK selvsagt er like ille, faktisk er vel alle lands etterretningsorganer like ille. De utveksler jo data over en lav sko for å komme seg unna klausuler om at de ikke kan spionere på egne borgere.

 

Det er synd det er blitt så skrekkelig enkelt å spionere på folk, og det er enda mer synd at folk flest overhodet ikke bryr seg. Brød og sirkus, kort og greit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...