Gå til innhold

Styre varmepumpe+veggmontert termostat? (helt "grønn" og i startfasen)


Anbefalte innlegg

Heisann! 

Er helt fersk på dette med hjemmeautomasjon og har akkurat fått min nye Vera boks i hus og har en ny Id-lock med z-wave modul på vei i posten. Målet mitt med å henge meg på denne "trenden" er i hovedsak sikkerhet og energisparing, men også fordi jeg elsker gadgets ;) 

En av de tingene jeg har sett for meg å begynne med ( bortsett fra dørlåsen ) er styring av varmepumpa vår. Jeg har nok en varmepumpe som er litt for gammel (5år) for de nye modulene man kan integrere i pumpa, men tenker at en IR kontroll ala ZXT-120 burde fungere greit? 

Det jeg ønsker da er å ha en termostat innfelt på veggen i stua som jeg kan styre varmen opp og ned med, samtidig som jeg kan lese av faktisk og innstilt temperatur på. Jeg vil ha det så diskret som mulig og lurer på om denne kan brukes til noe slikt? 

Tanken er at termostat og IR extender skal "snakke sammen" slik at jeg kan sette ønsket temperatur på termostaten og extenderen sender signalene til pumpa. For det meste vil nok pumpa styres av scene`s og ikke trenger for mye justering, men det hender jo at man enkelt ønsker å justere litt på varmen. 

Setter pris på alle tilbakemeldinger jeg kan få. Som nevnt i topic er jeg helt "grønn" og i startfasen her, så gode tips og råd tas imot med åpne armer ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Velkommen i klubben  :new_woot: 

 

Jeg vi tro ZXT-120'n er bra nok til styring av varmepumpa, men Multireg-termostaten er ikke beregnet på "den" type styring.

Multitregen er beregnet for varmekabler eller ovner (slår på og av lasten)

 

det kan hende denne er egnet for ditt ønske. men noe som bør tenkes på er hvordan varmepumpen styres mtp ir-signaler. på Toshiba sine VP-er mener jeg at fjernkontrollen sender alle innstillingene hver gang man justerer noe

så en psuedo-kommando kan se noe slik ut: "on-heat-24c-fanspeed1" f.eks.

dette gjør det litt vanskeligere å styre den med ekstern termostat. det kan da hende at du da må lage et event for hver grad som skal styres.

 

men som et dumt spørsmål: hvorfor vil du ha en termostat på veggen? er ikke fjernkontrollen og den integrerte termostaten god nok?

 

-H

Lenke til kommentar

Takk for svar og velkomsten???.

Det med ir signaler til VP var jeg ikke klar over så det er godt å ha i bakhodet. Jeg får forsøke å finne ut hvordan min modell kommuniserer.

 

Da kan jeg sløyfe multireg'en. Grunnen til at jeg ønsket den var for å slippe fjernkontrollen (kan ikke fordra alle kontroller som ligger her og der), men samtidig ha en enkel, tilgjengelig måte å raskt endre temperaturen på varmepumpen uten å måtte gå via telefon eller nettbrett. Men termostat er strengt tatt ikke en nødvendighet, pumpen regulerer seg jo fint på egenhånd utfra hvilken temperatur den er stilt inn på. Hovedfunksjonen jeg er ute etter er nok IR så jeg kan legge til ulike scenarier med pumpen avhengig om vi er hjemme eller ei, når vi er på jobb/skole/barnehage etc. Jeg har muligheten til å slå pumpen av/på til gitte klokkeslett fra fjernkontrollen, men jeg skulle heller sett at jeg kunne senke temperaturen med f.eks 3-4 grader mens vi er borte fra huset på dagtid og at den øker igjen f.eks 20 min før førstemann kommer hjem. Deretter sette litt de samme parametere for natten, fra f.eks en bestemt bryter slås av (typ nattbordslampe etc).

Endret av kay_rs
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...