Gå til innhold

Hjelp til vifteoppsett/cpu kjøler til ITX kabinett


ToraJoy

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er i ferd med å bytte kabinett, jeg går fra et mer tradisjonelt kabinett til en "skoeske".

 

Kabinettet jeg skal benytte meg av er fractal define core 500: https://www.komplett.no/product/863350/datautstyr/kabinetterbarebone/minimicronano-tower/fractal-design-core-500-mini-itx-sort

 

Kabinetter av denne typen er nytt for meg, spesielt med tanke på kjøling, og sliter med å finne god nok informasjon angående mitt spørsmål.

 

Jeg tenker følgende: 

1. To vifter som inntak i toppen, luftkjøler på CPU og at luft blåses ut bak.

2. En AIO vannkjøler som inntak i toppen og at luft blåses ut bak.

3. To vifter som inntak i toppen og en 120mm AIO som blåser luft ut bak.

 

Om det er relevant, så har jeg et skjermkort med blowerstyle kjøler.

 

Setter enormt pris på alle svar!

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg sto faktisk ovenfor det samme dilemmaet med akkurat det samme kabinettet. Jeg begynte med ditt alternativ nummer 1 og gikk senere over til en AIO løsning som intake, en 120mm AIO (NZXT kraken x31) i toppen sammen med en 140mm vifte ved siden av.

 

Personlig likte jeg AIO løsningen bedre, selv om alternativ nummer 1 ga marginalt bedre resultater. Men jeg følte det ble mer ryddig. Det blir fort VELDIG rotete i det kabinettet!!!

 

Om du må kjøpe nye vifter og CPU kjøler så får du mer for pengene om du velger alternativ nummer 1, men om penger ikke er noe problem så gå for alternativ 2, da det blir mer ryddig.

 

Håper svaret hjelper deg noe. Jeg er dessverre litt splittet i spørsmålet, til tross for at jeg foretrekker det ene fremfor det andre. :-)

 

EDIT: Du har en blowerstyle GPU, det gjør at du står litt mer fritt til å velge. Hadde du hatt noe annet hadde ren luftkjøling vært mer nødvendig.

Endret av magr187
Lenke til kommentar

Alt 3 er vel en dårlig løsning - Har ikke så mye tid overs for 120mm AIO hvis man har plass til noe annet.

 

Alt 1 vil nok gi best luftgjennomstrømning totalt sett i kassa. Problemer med denne løsningen er litt at ved å sette 2 standard 25mm tykke vifter i topp, så har man "bare" 145mm klaring igjen til CPU-tårnet. Dette begrenser valgene noe. Cryorig H7 er 145mm, men jeg har ikke fått bekreftet at denne passer sammen med en 125mm vifte like over seg (blir det kuk-i-ræv??). Hvis det går kan det være et godt alternativ.

 

Alt 2 er vel muligens det greieste her - men jeg har lest om mange som sliter med å få inn AIO i Core 500, rett og slett fordi slangene på AIO er for lange.

 

Personlig for det kabinettet ville jeg hatt 1 vifte i topp (fremre posisjon) for inntak, CPU luftkjøler og 1 vifte bak som uttak. Billigst og fortsatt veldig bra.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har core 500 selv. Har coolmaster 240 Neptun i topp på intak og 140mm vifta som følger med som utak.

 

Er litt bend på aio kabel og du må kjøpe noen (eBay) grill cover for viftene på Aio kjøleren så den ikke subber borti sin egne slanger. Kan legge ved noen bilder litt senere

 

Har for tiden kun en 4690k som ikke er overklokka men tempen ligger på rundt 45-55 c uten at jeg har vifter på over 55%. Men den tempen komner bla Ann på skjermkortet ditt.

 

Med mindre du skal overklokke eller har i7 så trur jeg aio er litt unødvendig og pumpa bråker litt synes jeg(kjøleskap durr)

Endret av Blåbjørn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...