Gå til innhold

Bli lærer på Ungdomskole/Videregående med Historie/Fransk/Samfunnsfag?


Anbefalte innlegg

Etter mye om og men har jeg innsett at dette er den karrieren som det virker mest realistisk å satse på. Jeg har en bachelor i historie og 60p i statsvitenskap, noe som kvalifiserer meg til å undervise i historie og samfunnsfag. Til sommeren tenker jeg å begynne på fransk årsstudium for å ha det i tillegg. Jeg er interessert i språket og ønsker å treffe nye folk, ha fadderuke og litt mer moro før jeg begir meg ut på historie master, og så PPU.

 

For å komme til saken: Innen jeg er ferdig med studieløpet mitt vil jeg være kvalifisert til å undervise i historie, samfunnsfag og fransk. Er dette en litt..dårlig kombinasjon? Det er jo en grei «rød tråd» mellom fagene, men med tanke på årsstimer og fleksibilitet virker det jo lurt å ha flere av standardfagene norsk/engelsk/matte/naturfag?

 

Med det løpet jeg har planlagt nå vil jeg heller ikke være på PPU før jeg er 27/28 år, noe som føles litt sent å være ute i praksis.

 

Trenger egentlig bare et par innspill, er dette et veldig tungvint og dumt studieløp? I retrospektiv ser jeg jo at jeg burde søkt meg rett inn på lektorprogrammet, men for meg nå virker dette som raskest veien dit jeg vil, bortsett fra at jeg kanskje jeg burde byttet ut Fransk med feks Norsk.

 

Takk for Svar osvosv :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"kravet om mastergrad for opptak til praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er utsatt til 2019. Det innebærer at søkere som ikke har fullført mastergrad kan få opptak til PPU også i 2017 og 2018. Overgangen til det nye opptakskravet er dermed forlenget med to år i forhold til det opprinnelige vedtaket." (Fra en epostveksling med ppu-opptakskontor)

Hva med PPU nå? Hva skal du med master i historie, hvis du savner praksis? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...