Gå til innhold

Førstegangstjeneste i Kampeskadronen - hva skjer?


Ehm97

Anbefalte innlegg

Hei.
Var på sesjon del 2 for et drøyt halvt år siden, og fikk beskjed om at jeg skal til Rena i Kampeskadronen. Har titta litt rundt på nettet, for å finne ut av div. ting angående førstegangstjeneste, men finner ikke det jeg lurer på.  Tenkte derfor jeg skulle spørre her.

 

Når jeg skal inn i tjeneste nå i Januar, hva skjer da?
Har forstått det sånn at jeg skal på rekruttskole i omtrent 3mnd, men hva skjer etterpå? Er det sånn at man blir delt inn i flere "undergrupper" (er sikkert et ordentlig ord for dette)? Og hvordan blir man evt. fordelt i disse gruppene? Er det tilfeldig eller går det etter ferdigheter, styrker og svakheter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okei. Så det er altså ikke sånn at alle i KESK er i infanteri/kjører stridsvogn o.l. , slik som jeg har fått inntrykk av?
Det er heller slik at man enten kommer i infanteriet, der man er fotsoldat/ er ute i felten. Eller så havner man i staben, der man ofte blir satt til å gjøre en kontorjobb?

 

Har jeg skjønt det riktig?

Lenke til kommentar

Vinterkonten kjører ikke Stridsvogn da dette er Tropp 1, de har muligheten til å bli med i Tropp 3 og staben.

Tropp 3 har stormpanservognene, og internstaben har feltvogna, m113 vogna, beltevogna og et par lastebiler.

 

Staben er som sagt to delt, eksternstaben har litt ymse etter hvor man havner, men ville absolutt ikke kalt det kontor jobb.

Internstaben derimot får gjort minst like mye grønt som de andre, og det er de som administrer ammunisjon  :tease:

Lenke til kommentar

Ikke tenk så mye på det, er fett i KESKen uansett hvor du havner.

Dessuten får du god innføring i de forskjellige troppene og stillingene når du ankommer.

 

Bare fokuser på å gi alt i rekrutten, for det danner grunnlaget for resten av førstegangstjenesten din.

Endret av Melankii
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Kesk er nok ett av de stedene hvor du får krige mest, løpt mye, skutt mye, og gir veldig faen i alt som ikke er stridsrelatert! Så nummer en, bare å glede seg!

 

Du kommer til vinterinrykket så ikke fokuser for mye på trening osv. Det kommer alltids inn en håndfull løker. Men vil du unngå og havne i stab, er det greit og være litt oppegående og kjennere fysisk form!

 

Når du kommer inn til vinteren kommer du i tropp 3, eller mek3 som det også heter siden kampeskvadronen er et mekanikere infanteri.

 

Jeg dropper å prate om stab for det er ikke vært og bruke tid på. Ja de teller amunisjon, men mye morsommere å løpe rundt i skogen og skyte!

 

Du blir enten på vogn eller fot.

Vogn:

Vognfører: sier kanskje litt seg selv, du styrer vognen som er av typen cv90. Morsomt å kjøre stridsvogn, men de jeg kjenner syntes det ble litt kjedelig i lengden.

Skytter: sier litt seg selv. Men det er du som betjener tårnet og kanonen! Dette er en krevende jobb og du kan bli satt i og observere i sektor i mage timer! Men når du er i kontakt og planter løs er det ekstremt morro! Du styrer hoved kanonen og RVs-en på taket. Du har en masse forskjellige siktemålet som termisk osv til hjelp.

 

Felles for vogn er at det er fryktelig mye teori og det er som oftest jentene som får disse stillingene da det er vanskelig for en jente og henge med i forlagene (ikke noe slemt mot jenter, det er jenter i forlagene også men gud har desverre skapt oss slikt).

Hvis du vurderer videre tjeneste i tmbn er det ikke dumt å være på vogn da det blir brukt mye resurser for å utdanne deg på vogn. Og jo, gutter blir også vogn. Så er bare å stå på og gjøre det bra på ukas prøve under rekrutten

 

Så til fot (det jeg syntes er morsomst!)

Du kan bli, nestlagfører, minimi skytter ( maskingevær) RFK skytter (rekyl fri kanon), RFK lader, og geværmann ( type de som bare har hk 416 og hranatkaster.

 

Nestlagfører: du er lagførerens høyere hånd. Forlagene på 8 pers blir det opp i alfa og bravo gjeng, hvor lagfører styrer alfa og nestlagfører styrer bravo. Du får radio og får gjenerelt mer ansvar. Hvis lagfører blir drept så er det du som må tre inn! Det er kun 4 nestlagførere og det er som oftest de som har skilt seg ut helt fra dag en av rekruttene som får denne stillingen. Viktig og være en god leder og ta lederrolle, følge med og gjøre det bra hele tiden.

 

Minimi skytter

Du får kanskje ett av de morsomste våpnene fn minimi. Lett marinerte som blir brukt mye i kRiga da det gir en enorm ildkraft og virkning på m0lene! Her må du være gjenerelt robust da våpnet veier en god del mer en hk 416. Er som oftest de som har skilt seg ut som de litt bedre som får bli minimiskyttere, lønner seg og være god til å skyte med hk416 under rekrutten.

 

Så får jeg skrive om de 3 siste stillingene senere da jeg ikke gidder å skrive mer nå.

 

Men til trening, gå langt, løp mye, bruk sekk! Ta pushups og sittups hver kveld og da stiller du sterkere en de fleste! Viktigste er å kunne bite tenna sammen og vær oppegående! Bare spør om mer info hvis du lurer på noe. Kesk en er uten tvil en av de beste stedene å tjenestegjøre førstegangstjenesten sin i!

Endret av Armylarsi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...