Gå til innhold

Kameravalg til kortfilm. 3ccd?


Anbefalte innlegg

Vi er veldig entusiastiske når det gjelder filmatisering av kortfilmer. Men til nå har vi bare benyttet oss av kameraet med ganske dårlig kvalitet. Vi vurdere kjøp av nytt kamera, men lurer på dette med 3 ccd brikker. Vil dette gi oss bedre farger, eller bare økt bildekvalitet. Vi ønsker å oppnå litt mer filmfølelse, og mener at fargene har mye å si. Kameraet skal først og fremst brukes i dagslys, så vi legger ikke stor vekt på lysfølsomhet. Det som også er viktig er at vi har planer om å filme i snøvær, hvilket gir ganske dårlig resultat med de fleste andre kameraer. Er Panasonic Nv-gs70 et godt valg med disse kravene? Vil det være stor kvalitetsforskjell under disse forholdene mellom canon mvx 150i og panasonic kameraet?

 

Håper på respons

 

--JoLa--

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann!

 

Sjekk denne linken:

http://www.camcorderinfo.com/bbs/t5756.html

 

Selv har jeg ikke den helt store erfaringen med videokamera, men en ting er sikkert. Det er mer en klasseforskjell på Canon 600i og XM2(3ccd).

Det ser jeg nå når jeg holder på å redigerer sammen film fra begge kameraene.

(Hvorfor jeg brukte to så vidt forskjellige kamerea? Hadde ikke noe valg.)

 

Videre har jeg sammenlignet et billigere Phanasonic tror det heter ND27 og et Sony 900TRV(3ccd) med samme konklusjon.

 

Opptakene fra de to 1ccd kameraen virket helt ok til en ser det som kommer ut fra 3ccd kameraene, blir mye mer varme og sprut i opptakene.

 

Men som sagt det er vel et par klasser i mellom disse kameraene også da så om det er 3ccd brikken som gjør det eller ikke skal ikke jeg svare på.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg ville gitt blaffen i 3ccd eller ikke. Se heller etter god bildekvalitet. XM2 fra Canon har blitt nevnt. Den kan bygges ut med XLR boks (ikke kjøp canons egen, men beachtech) og har manuell lydjustering. Ikke undervurder lyd når du kjøper kamera. Det kommer helt ann på hvor mye penger du har lyst å bruke på kameraet. Legger du flere penger ned i det, blir det ikke alltid bedre, fordi du ofte får mye funksjonalitet du ikke trenger til kortfilmer.

 

TENK FØRST OG FREMST PÅ TO TING;

LYD

BILDE

 

 

johanG.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...