Gå til innhold

Få ut filer fra iPhone til Mac


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg lurer på hvordan jeg får overført filer, bilder, sms, video, notater og alt sånt fra iPhonen til Mac.

 

Har fått ny Mac og ny iPhone, så jeg ønsker å få alt ut av den gamle iPhonen til mac og videre fra mac til den nye iPhonen. (Gamle iPhonen var Synca med en annen mac, som er ødelagt og kastet)

 

Noen som vet hvordan jeg får det til?

 

 

 

Tusen takk på forhånd! :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange måter å få til dette på. Den enkleste er kanskje å skru på bilde-deling gjennom iCloud biblioteket. Da skjer det helt automatisk. Du kan gjøre det litt mer manuelt med bildestrøm eller enda mer manuelt via AirDrop når du er hjemme. Eller helt manuelt ved å koble iPhone til Mac med kabel og følge instruksjonene på skjermen...

Lenke til kommentar

Mange måter å få til dette på. Den enkleste er kanskje å skru på bilde-deling gjennom iCloud biblioteket. Da skjer det helt automatisk. Du kan gjøre det litt mer manuelt med bildestrøm eller enda mer manuelt via AirDrop når du er hjemme. Eller helt manuelt ved å koble iPhone til Mac med kabel og følge instruksjonene på skjermen...

 

Takk for svar. Bilder og video er ikke så stress, men tenkte mer på kontakter, sms, notater, dokumenter, viber, whatsapp osv.

 

Og det kommer opp at den allerede er synca med en annen datamaskin eller noe slikt

Lenke til kommentar

Hei!

 

Dersom den gamle iPhonen fremdeles er fullt funksjonell, så er det to måter å gjøre det på. 

 

 

1. Via iCloud (Forutsetter at telefonen kjører iOS 5 eller nyere)

- Koble den gamle telefonen til ditt trådløse nettverk. Gå inn i Innstillinger, iCloud og påse at du er logget inn med din Apple-konto. Bla deretter ned til "Sikkerhetskopiering" og velg "Sikkerhetskopier nå" i bunnen av skjermen. La denne stå og gå til sikkerhetskopieringen er ferdig. Det anbefales å koble enheten til strøm mens dette gjøres. 

 

- Når enheten er ferdig med å sikkerhetskopiere, skrur du på den nye enheten og påser at telefonen har helt "nytt oppsett". Dvs at du får opp en velkomstskjerm på flere språk, med hvit bakgrunn, når du starter opp telefonen. Dersom du ikke har denne skjermen, går du inn i Innstillinger->Generelt->Nullstill->Slett alt innhold og alle innstillinger(ALT innhold slettes, men dette er nødvendig for å gjenopprette fra sikkerhetskopi). 

Når velkomstskjermen er oppe, følger du instruksjonene på skjermen, helt til du blir spurt om du ønsker å 

 

a. Gjenopprette fra iTunes-sikkerhetskopi

b. Gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopi

c. Konfigurere som ny iPhone. 

 

Velg her alternativ b - Gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopi. Logg inn med din Apple-konto. Etter et lite minutt med arbeid, så vil din seneste sikkerhetskopi dukke opp i listen på skjermen. Trykk på denne og velg å starte gjenopprettingen. Dette tar ca 4-5 minutter. Når telefonen starter opp igjen, vil den være helt lik din forrige telefon - alt ifra innhold, til bakgrunnsbilde, ringelyd osv. Vær oppmerksom på at innhold lastes ned fortløpende, og at det kan ta en stund, avhengig av hvor mye innhold du hadde på din forrige telefon, for at dette lastes ned fra iCloud. Det kan derfor være at du går en liten time eller to med et tomt eller begrenset bildebibliotek. 

 

2. Via Mac

- Koble den gamle iPhonen til Macen og åpne iTunes. Du får her opp et vindu over diverse serienummer samt et bilde av din iPhone-modell. I dette vinduet kan du velge "Sikkerhetskopier". Om du også vil ha over applikasjoner, så må du velge å autorisere maskinen mot din Apple-konto. 

Når sikkerhetskopieringe er ferdig, plugger du ut den gamle telefonen og inn med den nye. Påse at telefonen står på velkomstskjermen, som nevnt i første guide. I iTunes vil du da få valget om å konfigurere som ny iPhone eller gjenopprette fra en eldre sikkerhetskopi. Om du bare har tatt en sikkerhetskopi, så vil du kun få opp ett valg. Om flere telefonener har tatt sikkerhetskopi på din PC, må du forsikre deg om at du velger sikkerhetskopien med riktig navn. Trykk på den blå knappen for å starte. Som i guiden over, vil telefonen stå og jobbe. Dette kan dog ta litt lenger tid, da innholdet nå lastes over fra PCen med en gang, istedenfor at det lastes ned via Internett. Det må derfor beregnes noe lengre tidsbruk for denne metoden, før telefonen kan tas i bruk. 

 

 

OBS!!

Det er viktig at den gamle enheten ikke kjører en nyere versjon, enn den nye enheten. Dersom den gjør det, må den nye enheten oppdateres til samme eller nyere versjon, og deretter nullstilles, for at guidene over skal fungere. 

 

Håper dette var til hjelp :)

Endret av ColdCode
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...