Gå til innhold

justere minneinnstillinger og/eller ny ram


bertie

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har et par spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe med. Jeg kjøpte i sin tid et ASUS P6x58d Premium, og et sett med 3 stykk OCZ DDR3 6 GB Gold XTC 1600MHz minnebrikker. For en tid tilbake måtte ble bios resatt, og jeg har stilt tilbake minneinnstillingene så godt jeg har klart, men dette minnet ser ut til å være veldig pirkete. Maskinen er rimelig stabil, men plutselig så kan den restarte, og jeg mistenker at det er minnet. Har nå fått ut fingeren og kjørt memtest, og den gir en god del feil når jeg kjører minnet på 1600 MHz med innstillingene 8-8-8-24 og en annen setting på 88 (husker ikke i farten hva den heter) og 2N. Prøvde å stille til ned MHz til 1333 og sette 9-9-9-24 og øke til 90, og det gir noen færre feil, men fortsatt er det 30 feil etter 6 av testene i memtest (kjørte ikke fullt gjennom).

 

Kan nevne at jeg har satt minnet-volten til 1,65 som det er spesifisert for, og CPU står på 1,35.

 

Jeg er egentlig lei hele minnet, da det aldri har fungert "standard" uten mye bios-innstillinger, men om noen har noen gode tips til hva jeg kan gjøre så vil jeg gjerne prøve. Ellers har jeg tenkt å bytte ut de jeg har og investere i to eller tre nye brikker så jeg får minimum 8 GB hvertfall. Finner ikke voldsomt mange 3-brikkers pakker, så jeg godtar at jeg evt. må ofre litt hastighet og kjøpe 2x4GB brikker. f.eks. bare maskina er stabil.

 

Spørsmålet da er om noen har et godt råd til hva jeg bør kjøpe. Er mange steder jeg kan google, men de fleste er gamle sider og gamle råd, så jeg tenkte jeg ville høre her om noen hadde noen bra tips.

 

På forhånd takk :-)

 

bertie

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...