Gå til innhold

effekt av mat dagen derpå


Bluehorse

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg kan ikke så mye om mat og fordøying, så lurer derfor på hvor lang tid det tar før mat/drikke påvirker kroppen. Man sier f.eks spis karbohydrater et par timer før trening, men vil det ikke teorien være maten fra gårsdagen som spiller en rolle her? Dette er også vesentlig ift raske karbohydrater som skaper angstlignende symptomer i kroppen. Når "kicker" dette inn, må det gjennom hele systemet? Kanskje litt upresis nå, men kult hvis du noen har no info om dette!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kroppen blir påvirket lenge før all maten er ferdig fordøyd. Det er den fullstendige fordøyelsen som tar lang tid. Du kan jo prøve selv: Slit deg ut ordentlig så det er bare så vidt du klarer å stå på beina (jo mer sliten du er, jo lettere blir det å merke forskjellen). Så drikk et glass sjokomelk og se hvor lang tid det tar før du føler deg mye bedre. I det tilfellet er blodsukkeret veldig lavt, og det kommer ganske kjapt opp igjen med noen raske karbohydrater. Disse tas opp i tarmen rett etter magesekken.

 

Andre ting må brytes ned mer og tas opp lenger ned i tarmen.

 

Om du bør spise før trening kommer jo an på hvor lenge du har tenkt å holde på. Du bør iallfall spise bittelitt, altså litt karbohydrater og litt proteiner, så snart som mulig etter trening. Et glass melk, spesielt sjokomelk som nevnt, er nok sånn umiddelbart. Du skal sikkert ha et ordentlig måltid ikke så altfor lenge etter uansett.

 

Ingen ekspert, men det burde være noenlunde riktig. :) Råd om næring umiddelbart etter trening kommer fra lege.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...