Gå til innhold

NRK lisens


Anbefalte innlegg

Jeg og kompisen min kjøpte en TV i hans navn for ett år siden. Da fikk vi selvfølgelig NRK lisens tilsendt, i hans navn, denne spleiset vi på. Nå flytter jeg ut og kjøpte også TV'en av han. Jeg tar denne med meg til en leilighet hvor det allerede er TV (for dårlig) og get-box er inkludert i leien. Må jeg da fremdeles plombere TV'en for å slippe drittavgiften? Og vis jeg plomberer den og sender inn skjema til NRK kan jeg da fremdeles bruke denne get-boxen til å se på TV, eller kan ikke TV'en ta imot signal i det hele tatt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den som disponerer fjernsynsmottaker plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget. Med fjernsynsmottaker menes enhver teknisk innretning som har mulighet til å motta fjernsynssendinger, jfr. § 1, i Forskrifter om fjernsynsmottakere. Avgiften påvirkes ikke av lokale seerforhold, hvilke kanaler man har tilgang til eller hvilke program man velger å se på. Fjernsynsmottakere er lisenspliktige selv om ikke digitalt tilleggsutstyr anskaffes.

Når fjernsynsmottakeren har innebygd digital dekoder, vil fritak for avgift kun innvilges dersom servicerapport fra verksted som dokumenterer utført plombering av fjernsynsmottakeren sendes NRK Lisensavdelinga. Med plombering menes her blokkering av fjernsynsmottakerens mulighet til å motta fjernsynssignal. Det må samtidig gis erklæring om at NRK Lisensavdelinga vil bli underrettet så snart fjernsynsmottakeren igjen klargjøres til å ta i mot fjernsynssendinger.

 

 

Ganske sikker på at du må betale NRK avgift når du har dekoder eller andre måter å få inn kanaler på, det kun når du beviser til NRK at du har fjernet disse måtene at du slipper unna. Men dette må da sendes skriftlig inn til NRK. 

Lenke til kommentar

Nei. TV-leverandører som get melder ikke i fra til NRK. Du får ikke lisens i utgangspunktet så derfor trenger du ikke gjøre noen ting.

 

Dersom du får lisens kan du plombere tv'n og sende kvittering på dette til NRK. Da vil NRK's krav frafalle.

 

Det finnes mange måter å få inn NRK: TV, mobil, PC, nettbrett, dekoder, osv... Det er per i dag ikke krav om at du må betale lisens dersom du får inn nrk gjennom internett.

 

I praksis skal du betale lisens siden du har dekoder, men siden NRK ikke vet om dette er det lett å snike seg unna. Personlig har jeg TV (ikke registrert på navn) og dekoder, men har aldri betalt lisens og har aldri tenkt til å gjøre dette fordi jeg stort sett bruker TV'n som monitor og bruker ikke dekoderen i det hele takk. Dette vet dog ikke NRK og jeg har ikke tenkt å informere dem om det...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...