Gå til innhold

Spørsmål til sjømenn - Internett


Anbefalte innlegg

Hei

 

Vurderer å ta utdanning i nautikk for å bli styrmann. Gjerne kom med erfaring om du har gjort det samme.

 

Men spørsmålet mitt går ut på tilgang på internett for sjømenn. Jeg er klar over at dette mest sannsynlig er helt forskjellig fra båt til båt. Men hvordan er tilgangen generelt sett? Jeg bruker litt tid på surfing pr dag, og ser for meg å fortsette med dette når man har tid på båten, om det i det hele tatt er mulig.

 

Hvordan er det der du jobber? Vet du hvordan andre har det?

 

mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke erfaringer selv, men har en type som holder på å utdanne seg til styrmann nå. Han gikk på skoleskipet Gand og fikk fagbrev. Når han gikk i lære var han ute på båt flere måneder om gangen. Han hadde først og fremst internett i havnene de var innom om jeg ikke husker helt feil. Tror det var noe greier på båten også, men det var jo ikke helt stabilt. I tillegg hadde han et visst antall minutter han kunne ringe hjem for pr mnd.

Dette var altså når han var i lære for å ta fagbrev., Han er ikke utdannet styrmann enda (det er ett år ekstra på skole, men siden han skal bli matros må han ta to år :) )

Lenke til kommentar

Jeg jobber på båt. Det kan variere fra båt til båt. Men de fleste båter i dag har satelittforbindelse. Dermed får du både internett og telefon, som regel uavhengig hvor du er på det store havet. Men denne linjen kan være relativt treg å surfe på, så man må gjerne smøre seg med tålmodighet når man skal surfe. Om bord hos oss har vi en 512/1024 (litt usikker om den nylig ble oppgradert) kb/s linje, som er delt ut på x-antall forbrukerne og telefoner ombord. Siden den går over satelitt er det VELDIG stive priser på dette.

Hvis vi ligger innaskjærs har vi mulighet for å koble oss opp på ICE nettet, da kan det gå noe fortere.

Lenke til kommentar

Jobbet på båt når jeg tok fagbrev som skipselektriker. Har dessverre ingen erfaring med styrmann utdannelsen eller jobb.

 

Men når det kommer til internett så avhenger det veldig på båten og hvor den går. Jeg jobbet på en båt som gikk mellom Oslo og Kiel. Vi hadde ICE-nett store deler av turen. Og når vi lå til kai koblet vi oss opp på nettet til terminalen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...