Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

[Løst] Hvorfor årstidene spiller noen rolle når det gjelder mattradisjoner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Mat har jo forskjellig "innhøstningstider" - om vinteren i Norge har vi jo ikke så store muligheter for å høste så mye frukt og grønnsaker, utenom det som produseres i drivhus, og det pga. klima vårt, og årstidene.

Hvorfor noen matretter hører til de forskjellige årstidene- kanskje etter gammelt da man ikke hadde de store mulighetene vi har i dag for å lagre mat. Hvorfor spiser vi bare pinnekjøtt og ribbe i julen? Hvorfor "bare" fårikål om høsten? det kan du finne ut av.

Skrevet

Lengden på sommeren avgjør hva slags mat man kan dyrke (sammen med klima, men det var ikke spørsmål her). En lang vinter gjør at man i større grad foretrekker mat man kan konservere (f.eks. salte, tørke, sukre).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...