Gå til innhold

Cpu turbo får maskinen til å fryse.


Anbefalte innlegg

For en stund siden så kjøpte jeg Amd 9590 4.7 ghz 5 ghz turbo 8 core prossesor. Alt gikk fint helt til maskinen begynte å fryse, da viste det seg at jeg måtte deaktivere Amd turbo core technology for å få maskinen til å virke, men jeg har jo lyst til å ha turboen på så hva er det jeg kan gjøre med dette? Maskinvaren min er: skjermkort: Evga geforce gtx Titan Black sc signature edition, Hovedkort: Asus crosshair v formula-z, Ram: Corsair dominator 16 gb 2133 mhz Ddr3, Psu: Corsair Rm1000w.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge du sitter med bare et skjermkort, vil ikke cpu'en hindre noe ytelse i de fleste spill. i spill som trenger mye cpu kraft, kan du få dårligere ytelse enn om du hadde hatt en intel cpu. Dette mye pga at 9590 er samme cpu'en som 8350, som holder på å bli ganske gammel.

 

tilbake til det originale spørsmålet ditt: Har cpu'en fungert fint til spill lenge? eller har den bestandig vært sånn at alt fryser når du spiller?

Lenke til kommentar

Hadde et gigabyte hovedkort som hadde en instilling i bios som klokka cpu ned til ingenting hvis temperaturen gikk på 52 grader ellernoe sånt, kan det være lignende på hovedkortet ditt? husker ikke hva den het.

Eventuelt kan du prøve å sette spenningen til cpu manuelt, og prøve å øke den ørlite, bare i tilfelle cpu'en ikke får nok strøm på "auto"

Lenke til kommentar

ville også hatt en finger på for lav vcore (volt til cpu) (les om overklokking av overnevnt cpu så har du en idè hvor volten bør ligge, så tar du f.eks prime95 og stress tester cpuen mens du har oppe ett overvåkings program så ser du hvor mye spenning din cpu ligger på

 

EDIT: gjerne med og uten turbo aktivert for å se hva som er forskjell

Endret av xFrEaKx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...