Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har tenkt til å sette opp ett hjemmekinosystem nede i kjellerstuen vår, men er veldig usikker på hvilken projektor jeg skal velge og hadde derfor trengt litt hjelp :) Kommer til å bruke prosjektoren til gaming, film og TV.

 

Jeg har en hylle som jeg skal sette projektoren på hvor avstanden da vil bli ca. 3,40m og lerretet er på 143", men bildet trenger ikke å være så stort som det ettersom lerretet er helt hvit. Kommer så til å koble denne til en hjemmekinoreceiver.

 

Har et prosjektorbudsjett på MAX 10 000,-, men vil helst ligge unna et par tusen fra grensa. Vil også få mye prosjektor for penga, men dere må bare komme med forslag selv om prosjektoren du anbefaler koster oppimot 10 000,-.

 

Har sett at BenQ W1070, BenQ W1400 og Optoma HD141X er populære valg på prisguide.no . Syntes BenQ MH740 så ut som en du fikk mye for penga, med god kontrast/lysstyrke og 3D, men den var ikke rangert som en hjemmekinoprojektor.

 

Har ikke hatt projektor før så trenger alle tips og råd jeg kan få! :green:

 

På forhånd, takk!

Endret av TheTaurex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående valg av projektor, så har jeg dessverre ikke noen anbefalinger. Det som du imidlertid bør tenke på, er om det er fornuftig med såpass stort lerret. Har selv ordnet med projektor og lerret i kjelleren. Sitter ca 4 m fra lerretet, og for meg hadde 143" blitt alt for stort. Jeg landet på et lerret på 92" (det er større enn det høres ut som) og er veldig fornøyd med denne størrelsen. Er moro med stort lerret, men du bør kunne se en film uten å måtte bevege på hodet for å se hele lerret.

 

Bare et lite velmenende råd fra meg, og du gjør selvsagt som du selv vil. Jeg planla i utgangspunktet lerret på ca 120", men modererte meg etter hvert. Har selv laget rammelerret og moro er det ihvertfall :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

må si meg enig i learntofly sin kommentar...

Du vil få problemer med å finne en projektor som i det hele tatt klarer så stort bilde på den lille avstanden.

Jeg har selv 3,6 meter fra sitte posisjon til lerrettet, og har 120" lerret. Dette er helt på grensen av størrelse, jeg må faktisk innrømme at det er litt for stort og ville nok valgt 100" hvis jeg skulle kjøpt en gang til (men jeg handlet også med tanke på å bruke ett annet rom i fremtiden hvor det er bedre plass).

Min prosjektor med 1:1.4 dekker ikke på langt nær hele området, så jeg er ute etter å finne meg en ny projektor som klarer å dekke 120" på den avstanden, og det har vist seg å være en utfordring.

Mao. så tror jeg du vil slite med å finne en som får til 143" på enda mindre distanse..

Lenke til kommentar

må si meg enig i learntofly sin kommentar...

Du vil få problemer med å finne en projektor som i det hele tatt klarer så stort bilde på den lille avstanden.

Ja, forstår jo det ;) Men selv om lerretet mitt er på 143" trenger ikke bildet mitt å være så stort. Endra nå på innlegget siden det kunne misforstås

Lenke til kommentar

Angående valg av projektor, så har jeg dessverre ikke noen anbefalinger. Det som du imidlertid bør tenke på, er om det er fornuftig med såpass stort lerret.

Må bare svare til deg og at jeg ikke trenger å bruke hele lerretet mitt. Jeg oppga størrelsen på lerret som en slags maxgrense. Lerretet mitt er helt hvitt og har ikke en svart boks rundt. Er fullt klar over at jeg ikke kommer til å finne en projektor som kan projisere ett så stort bilde, fra den lille avstanden ;)

Lenke til kommentar

jeg eier selv en Benq w1070, plukket opp en som var fabrikk restaurert på ebay for 5100 inkl. frakt.

 

må bare si at jeg er kjempefornøyd med denne prosjektoren, den er veldig lys sterk, gode farger, bra svartforhold og 3D effekten er noe for seg selv. syntes 3D effekten man ser på kino med masse crosstalk var noe dritt sammenlignet med denne. har heller ikke merket noe ''rainbow effect'' som er ett kjent problem med DLP prosjektorer pga. fargehjulet de bruker. også kommer den med lens shift funksjon som er svært hendig om du monterer den i taket i fremtiden, dette er også en funksjon som er uvanlig på billige prosjektorer.

 

jeg var i samme posisjon som deg å leitet etter en prosjektor som ga mest valuta for pengene og synes selv att dette var ett kanon kjøp! :) lykke til

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...