Gå til innhold

Hva skal til for å kalle seg anarkist?


Anbefalte innlegg

En ekte anarkist mener at mennesker har like rettigheter (eiendomsrett i egen kropp).

Alle slutninger bygger på dette. Den aller største er at en gruppe mennesker ikke kan gå sammen og danne en stat og hevde at staten kan gjøre ting som andre mennesker ikke kan. F.eks. slaveri, skattlegging, stjeling av eiendom, voldtekt og drap.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har jo en anarkist i Norge.

Hørt om damen som opprettet sin egen stat Niceland?

Hørt om damen som nektet å betale skatt?

Hørt om damen som mente at hun ikke ville ha offentlige tilbud?

Hørt om damen som snakker om naturloven?

Hørt om damen som ble kastet ut fra Norge?

 

Her trykk på linken.

http://www.nrk.no/telemark/ingunn-_50_-kastet-ut-av-_egen-stat_-1.11996057

 

Vet noen hva som skjedde med henne? Sitter hun i fengsel eller ble hun kastet ut til et annet land? Ville satt pris hvis noen viste hva som skjedde med denne damen etter at politiet tok henne.

Endret av Anti-eu
Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Anarkisme er en ideologi som fremmer individualisme. En person som levde for 2000 år siden sa: Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg, og elsk din neste som du elsker deg selv. Man vil ikke bli kontrollert, derfor kontrollerer man ikke andre. Dette er hovedkjernen innen anarkisme. Ofte blir ideologien brukt i beskrivelse av kaotiske forhold, en feiltolkning. Anarkismen ønsker fred, likeverd og rett til å bestemme over eget liv. Forskeren Edward Griffin har mange forelesninger om anarkisme og individualisme og sendingene fra "Anarchast" gir god beskrivelse av hvordan et anarki fungerer. Begge finnes på YouTube. Jeg kan anbefale dem til alle som undres over hva anarki egentlig er.

Det kan også være lurt å lese Jens Bjørneboe sin bok "Politi og anarki", der det kommer frem hvordan staten kan misbruke sin posisjon.

I politikken er venstre-siden opptatt av "alle må være samlet"-begrepet, men man glemmer dermed individet. Høyre-siden er derimot preget av at kapitalsterke individer skal kunne bestemme over de med mindre midler. Derfor ønsker anarkismen at politikk, uansett retning, ikke skal eksistere, ettersom det oppfattes som et kontrollorgan. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...