Gå til innhold

Dataspråket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I forhold til dataspill er en spoiler informasjon som kan ødelegge spillopplevelsen for andre. For eksempel løsningen på en oppgave i et adventurespill. Når du først har fått lest den informasjonen kan du ikke bare slette den fra hjernen din, og når du skal løse samme oppgave vil du dermed ikke ha mulighet til å komme frem til løsningen på egenhånd. Et annet eksempel er å skrive noe om handlingen i et dataspill. Hvis noen forteller hvordan et eller annet spill ender blir det ikke like gøy å spille det.

 

Edit: Derfor bør spoilere markeres klart og tydelig. Skriver du noe i en post som kan påvirke hvordan andre opplever spillet, så bør du skrive i overskriften at posten inneholder spoilers.

Lenke til kommentar

"To spoil" - å ødelegge . Ex - Spoil the food = ødelegge et måltid. "Spoiler" i spill handler om å "ødelegge" opplevelsen for andre ved å fortelle løsninger på problemer i spillet etc. Derfor pleier folk å skrive f.eks " *** spoiler *** " i subjekt-feltet på en post for å advare alle som IKKE vil ha løsningen på spillet, men finne det ut selv. Men om du står fast og er frustrert så er det jo tingen, slik at du kan komme deg videre i spillet.

 

Mvh.

S.

 

PS! Jau, en "blooper" er en tabbe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...