Gå til innhold

Mobilkundene har spart penger på Tele2-nettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å påstå at norke mobilkunder har spart penger gjennom å bli påført en ekstraregning på over to milliarder er en nesten utrolig uttalelse. De som har tjent på denne skjevreguleringen er de som har mottatt pengene, dvs Tele2s aksjonærer og tidligere Network Norways aksjonærer, og de som har betalt er norske mobilkunder, Vanskeligere er det egentlig ikke.

Lenke til kommentar

Stein i glasshus Krohg....?

 

De som VIRKELIG har tjent på høye termineringspriser er jo Telenor og NetCom - kalkyler Norsk Telecom har gjort viser et 'merinntektene' på overtaksert mobilterminering siden oppstarten av GSM ligger i størrelsesorden 20-25 mrd NOK... Pent fordelt mellom duopolistene. Men det er det kanskje ikke så greit å tenke på nå...?

Lenke til kommentar

Olsen hevder da egentlig at Tele2 sin inntreden, med subsidiert nettutbygging og aggressiv prising, har ført til lavere priser for den jevne mobilbruker enn prisene ville vært med et duopol Telenor/Netcom. Dette er også et beviselig fakta. Prisene er lavere nå enn i 2009.

 

Nå er vi på vei tilbake til duopolet, og da hevder plutselig Olsen at dette duopolet (i påvente av at ICE får sitt nett opp og stå) ikke vil være prisdrivende!

Lenke til kommentar

Torstein Olsens synspunkt om at mobilprisene generelt sett har falt pga at Tele2 har vært i markedet er interessant. De fleste er nok enige med ham i dette - flere aktører gir normalt mer 'virksom konkurranse' - både i sluttbrukermarkedet, og i grossistmarkedet.

 

Slike tanker er ikke nye... Allerede i St.mld 24 (1999-2000) - bl a omhandlende en evt tredje mobilaktør, kunne vi lese flg..: "Slik departementet ser det, kan det pr. i dag likevel ikke fullt ut sies å være tilfredsstillende konkurranse i alle deler av mobilmarkedet. Mobilmarkedet er preget av at de to aktørene følger hverandre når det gjelder tjenestetilbud, abonnementsklasser og prisnivå. Konsekvensen av dette kan være at enkelte av sluttbrukerprisene er for høye, og at sluttbrukerne får et mindre variert tjenestetilbud enn man ville hatt i en situasjon med mer virksom konkurranse."

 

At også Tele2 har fått litt 'regulatorisk drahjelp' (overtakserte termineringspriser) blir nok i så måte en pølse i slaktetiden... Myndighetene har lenge jobbet for å få på plass en tredje mobiloperatør. Så slutningen til Harald Krohg (Telenor) om at dette har vært dyrt for kundene - blir nok her en 'bortebom'.... Konkurranse er bra for kundene - så da er det kanskje ikke så rart at NetCom vil investere noen kroner i å redusere denne...?

Lenke til kommentar

Torstein Olsen er bare ved at forklare hvorfor PT i deres svar til konkurrence myndighederne med stor sandsynlighed vil sige at der ikke er behov for tre net i Norge.

 

Artiklen drejer sig om at rede Torstein Olsen´s ansigt, den politik de har ført og alt det de har sagt gennem mange år og som har taget udgangspunkt i de argumenter Tele2 og Network Norway har fremført og som har været fundmenter for telepolitikken i Norge.

 

Vilkårene for Telissoneras køb af Tele2 vil være en syretest på den norske telepolitik, den man har ført og den man kommer til at føre.

'

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...