Gå til innhold

Hvilken forsterker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har selv Nad C320 på mine Dali 450. Da jeg prøvde en brokobla Nad 214 ble jeg så overreasket over hvor bra lyd det var at jeg prøver å få tak i 2 stk 214 (brukt). Men jeg kan anbefale Nad C340 (ikke i salg lenger, ikke gi mer enn 2500,- brukt for den) eller enda bedre C350 (3698,-) til dine høyttaler, hvis du vil bruke mer er vel Nad C370 til 5998,- et bra valg. Når det gjelder Dali kan du godt overdrive effekten litt, bare ikke gå over brokoblet 214 på dine høytalere. En kammerat av meg brokoblet sin 216 på en av sine 6006 og siden har den spillt litt lavere.

 

Når det gjelder skjermkort kan du kjøpe ATI Radeon 8500 som er like raskt enn GeForce 3 Ti500, er mye bedere på 2d og koster så mye som Ti200 i LE versjon. Dessuten er GeForce 4 komt ut og MX 460 koster ca. 2000,- og er bedere enn GF 3 Ti200.

 

[ Denne Melding var redigert av: GreenTower på 2002-02-19 19:18 ]

Lenke til kommentar

Jeg har 2 Cerwin-Vega! LS-12 og en forsterker fra Christiansands Lydfabrik som jeg bygde selv på Grunnkurs elektro (Leverer ca 2*100WRMS). Denne kombinasjonen spiller fet, men jeg blåser sikringene i høttalerne på litt over 3/4 volum. Men da er også alle vegger o.l. blåst bort (overdrive & skryte fælt)

Lenke til kommentar

Hvis du bestemmer deg for en av forsterkerene i den litt høyere prisklassen (ca. 10.000) anbefaler jeg deg at du tar deg en tur innom sverige hvis du har muligheten til det.

Det er ca lik pris på hi-fi i sverige men hvis du betaler med visa får du bankens valuta og kan spare opptil 3000,-

 

En kamerat av meg gjorde dette. Han kjøpte en harman kardon forsterker til 8000 sek og betalte bare 6000 nok!

(veiledende pris i Norge var 8000,- i sverige 10000,- men du var på tilbud)

:wink:

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Hei smurt!

 

Audio Pro Blue Diamond er meget gode . Her får du mye for penga. De spiller rent, god og mektig bass hvis du ønsker det, dessuten er de pene å se på. Er meget nyttig med aktiv bass fordi da trenger du ikke å ha så kraftig forsterker til å drive høyttaleren. Diskant og mellomtone er lette å drive.

Kjøper du disse, er jeg sikker på at du kommer til å bli kjempefornøyd.

Dessuten er de fine som fronthøyttalere i en skikkelig bra hjemmekinosystem.

Lenke til kommentar

Driver selv og setter sammen et hi-fi anlegg for tiden. Jeg vil anbefale å ta en kikk på diverse bruktmarked rundt omkring. Jeg dumpet selv over en Cayin 251 integrert forsterker. Lite kjent merke egentlig. Men bevare meg vel den spiller bra. Billige er disse forsterkerne også. Saken er at de som lager Spark/Cayin produktene driver med produksjon til romfart of flyindustri. De lager de meste av komponenter selv, dermed får de presset prisene ned veldig mye. Cayin 251, som nå koster 6990 nå danske http://www.interceptor.dk, måler seg med forsterker i 10000-15000 kr klassen. Her sett flere slike gå på div. bruktmarked på nettet i det siste.

F.eks:

http://www.hifisentralen.no

http://www.audio.noks

http://www.lydogbilde.no

http://www.qxl.no

 

Vet ikke helt om dette er noe for deg eller om det blir litt i meste laget når pris angår, men absolutt et bra kjøp. Ellers som noen nevnt tidligere er Densen også meget bra. En annen ting er Primare sine løsninger. Skal du virkelig ta i, da går du gor Hegel eller Thule. Skandinavisk Hi-Fi er meget bra. Primare = svensk, Hegel = norsk , Thule = dansk

 

Når det kommer til høyttalere må du nesten høre dem med din forsterker før du kjøper. Selv valgte jeg dankse System Audio 1250. Meget detaljerte høyttalere. Masse diskant og nok bass. Har ikke hørt noen andre som spiller så utrolig kontant som dem.

http://www.system-audio.dk

 

Hva kabler angår, er den vel en "regel" som sier at du skal bruke ca 10% høyttaler prisen på kabler. Jeg sier; Go for Nordost. En sikker vinner. Har både høyttaler kabler og signalkabler.

 

Ble masse dette her. Som sagt, er ikke sikker på om det er noe slikt du er ute etter. Men uansett lønner det seg å sjekke rundt på de brukt plassene jeg nevnte tidligere.

http://www.nordost.com

Lenke til kommentar

Hei rogerDAT!

 

Anbefaler Cayin 251B integrert forsterker. Har hatt den selv i over 2 år og er godt fornøyd! Den har både krefter og en nøytral og fin spillestil.

 

Men angående kabelvalget ditt. Har du vårt inne hos enten Oslo hifi-center eller Hifi-center kjeden og blitt "lurt" til å tro at Nordost Flatline er det eneste som duger? For det er det de nevnte butikker mener. :wink: Men høyttalerne dine er jo gode da. Tipper at Cayin forsterkeren spiller bra sammen med de.

Norsk Audio Teknikk selger Cayin i Norge. Er du i Oslo anbefaler jeg deg en tur innom butikken. Der kan du lytte i fred og ro uten en selger som henger over deg. :wink:

 

Mvh.

Lenke til kommentar

går det ikke an å bruke vanlig kobber pn 2.5mm eller 4mm

 

Fins det noen vitenskapelige/målbare bevis på at det er forskjell på en kabel til 400 og en til 2000?

 

Ellers vil jeg si at NAD og Rotel gir deg veldig mye for pengene i billig klassen.

 

PS. noen som har peil på Zeck forsterkere.

Har en på 2x225 w rms. (er ekstremt tung den dær :grin: )

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-28 21:50, skrev C. Alshus:



Men angående kabelvalget ditt. Har du vårt inne hos enten Oslo hifi-center eller Hifi-center kjeden og blitt "lurt" til å tro at Nordost Flatline er det eneste som duger?



 

Nei da. Ikke lurt på noe som helst vis angående kabelvalget. Fikk anbefalt Nordost 4Flat fra HiFi Center Kjeden der jeg kjøpt høyttalerne, men kjøpte ikke disse. Jeg valgt istedet CinemaFlex kabelen. Dette er en sølv basert kabel. Synes den gir mye rener lyd enn de andre FlatLine kablene. Gikk også for en Nordost signal kabel. 0,6M SolarWind. Jeg liker lydbilde med fremhevet diskant og ikke bass av typer "brummebass". Sammen med Cayin 251B og System Audio fungerer dette utrolig bra.

 

Ser at du skriver at du også har denne forsterkeren. Hvilke CD spiller bruker du? Lurer fælt på å kjøpe Cayin sin CD251.

Lenke til kommentar

Det er helt riktig at kablene ikke er rent sølv. Hadde nok vært litt i dyreste laget for gud og geværmann hvis de hadde vært det. Men det er et meget godt valg når det gjelder kabler. Du har jo kabler som Tara Labs som også fungerer bra. Brukte både Tara Labs høyttaler kabler og signal kabel før jeg byttet til Nordost. Men som jeg sa tidligere, byttet jeg på grunn av lydbildet. Det oppsettet jeg har nå gir en utrolig ren og detaljert lyd. Fremhevet diskant og ikke for mye bass. Bassen går veldig dypt, og det er bra. Får frem sub bassen bra. Ikke slik "brummebass".

Hvis noen er interessert ser oppsettet mitt slik ut nå:

 

Cayin 251B integrert forsterker

System Audio 1250SA

NAD CD spiller (husker ikke modell, blir snart byttet ut med en ny)

2x2M CinemaFlex høyttalerkabel

0.6M SolarWind RCA signalkabel

 

Jeg må si at jeg har kommet farlig nært drømme anlegget mitt nå. Med et litt større rom å sette alt dette i, blir alt perfekt.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hør nå her....

En meget bra forsterker til en billig penge er NAD C320BEE

Denne lyder meget bra....

Jeg har prøvet denne med Dali 6006 og det fungerer yppelig!

Det som er viktig når man skal finne ut om den forsterkern man kjøper faktisk klarer å spytte ut så mange watt som den lover er og se bak på trafoen.....

Hvis en forsterker skal etter det de sier klare å dytte ut 2 x 100 watt så må strømforskyniga være på over 200 watt dette er logisk....

Et godt eksempel på dette er Sony TA-FB940R/S Den skal vist nok klare 2 x 120 watt den har en dtrømforskyning på 180 watt tror jeg...

Dette er veldig vanlig så dette er en felle du bør prøve å holde deg unna...

Et godt skjermkort er ATI Radeon 9700 Pro med 128 mb ram!

Lenke til kommentar

Ikke kjøp Denon hvis du vil ha effekt , fin klang men "veldig" tynn i bassen.

Alle skryter av Denon (skjønner ikke hvorfor).

Jeg har en AVR-2700 og den er svak, må ha volumet på 00 (nesten max)

for og få noe liv i høytalerene mine.

 

Jeg hadde 2xNAD 216 + en reciver (meget fornøyd)

Jeg angrer på at jeg solgte det og kjøpte en Denon.

 

:(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...