Gå til innhold

Liv etter døden?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva med de som har vært død men gjenopplivet? Ble de gjenfødt som et nytt menneske for så å dø noen sekunder til minutter etterpå igjen?

 

Kan sikkert gjenfødes som andre arter også, for så å f.eks. bli spist like etterpå.

 

Eller kanskje universet rett og slett har en buffertid mellom død og gjenfødelse for å forgå den problemstillingen helt. Mange muligheter bare man undrer lenge nok.

 

Red.: Presiserer igjen at jeg ikke tror på det her, men jeg elsker å filosofere fra et fullstendig objektivt standpunkt.

Endret av Saft Suse
Lenke til kommentar

Næh, gjenopplives man blir det det samme som hvis motoren stopper i bilen din og du starter den igjen "på trill" mens du enda har fart.

Det er fremdeles samme motoren, den bare stoppet et øyeblikk.

 

Det blir det samme med menneskekroppen, de kjemiske prosessene settes igang igjen.

Lenke til kommentar

Nei, liv er per definisjon biologiske prosesser. Men på en måte kan du jo si at død skaper liv ved at cellene som brytes ned kan gi næring for nytt liv da energi kan hverken ødelegges eller forsvinne, vår gjeld tilbakebetales til universet. Så det er jo ikke utenkelig at etter din død så vil en samling av dine atomer ende opp i en framtidig ku.

Lenke til kommentar

Om jeg tror det er et liv etter døden? Nei, gjør nok ikke det, og jeg håper virkelig at jeg har rett.

Det faktum av at jeg tror det ikke er noe liv etter døden gjør at døden ikke skremmer meg. Jeg ser for meg at om det hadde vært et liv etter døden kunne dette blitt forferdelig. Si at jeg døde ung, i morgen, eller 5 min etter jeg postet dette, da vil alle personene jeg bryr meg om fortsatt være i live. Det høres ut som en helt forferdelig opplevelse å være død og ikke kunne ha noe kontakt med de man er glad i fordi dem fortsatt lever. Så jeg ser rett og slett for meg at jeg hadde vært dypt deprimert i et liv etter døden d:

Om det er et liv etter døden, så har du mest sansynligvis hatt en før dette livet ;) .

 

Nei, liv er per definisjon biologiske prosesser. Men på en måte kan du jo si at død skaper liv ved at cellene som brytes ned kan gi næring for nytt liv da energi kan hverken ødelegges eller forsvinne, vår gjeld tilbakebetales til universet. Så det er jo ikke utenkelig at etter din død så vil en samling av dine atomer ende opp i en framtidig ku.

Det kan hende, vi er biologiske prosesser som støtter liv. Og livet ikke er mer en software som kjøres på vår biologiske hardware. Endret av Rescue me
Lenke til kommentar

Hei :)

 

For dem av dere om benekter livets fortsettelse etter noe jeg ikke kaller døden men sjelens forlatelse av denne biologiske/materielle kroppen. Vi eksisterte ikke før, gjorde vi? Og så ble vi til. Og vi ble ikke til av på et lavt nivå men et høykomplisert toppdesignet form. (Se den humane nevrologien. Organenes systematikk. Menneskehjernens funksjon.) Alt dette er ikke småtilfeldighets saker, men et resultat av et enormt kraftig overlegent design dette her. Når vi kan bli til (det også på dette toppnivået) etter å tidligere ikke ha eksisert i det hele tatt før, er sannsynligheten LANGT mer for at vi kan fortsette å eksistere etter "døden" når vi nå allerede er her.

 

Så en viktig ting til: Mennesket søker suksess. Spørsmålet er nå om suksessen en søker kun er begrenset til materielle goder, eller om det også er noe mer enn det? Historien vil fra starten av bekrefte at de mest kjente åndelige gode mennesker noensinne som har tråkket på denne jord har alle sammen pekt mot et høyere mål bak dette livet og livets fortsettelse etter døden. Samtidig har dem klart også pekt mot et liv etter døden. Dette er faktisk mennesker anerkjente for sin troverdighet, godhet og nestekjærlighet. Er det da ikke logisk å gi deres budskap en tanke for å se om det faktisk kan være noe bak det?

 

Hvor noen av oss velger å ignorere dette temaet, er andre seriøse i sin refleksjon over det. Og jeg mener det er en av de viktigste temaene man bør fundere over i livet.

Endret av MaleSpirit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som Rescue me nevnte:

 

Det kan hende, vi er biologiske prosesser som støtter liv. Og livet ikke er mer en software som kjøres på vår biologiske hardware.

Dette er overveldene sannsynlig, i forhold grunnløse påstander fra "de mest kjente åndelige gode mennesker " som mener liv er noe magisk.

Lenke til kommentar

De som tror det er noe mer etter døden lever nok i en egenskapt illusjon.

Resten som ikke tror livet er noe mer har et litt mer nøkternt syn på virkeligheten.

 

Det er ingen som kan fortelle om noe som helst etter døden, bare ting de har innbilt seg mens kroppen var i ferd med å dø men ble gjenopplivet. Dette er helt naturlige prosesser i hjernen, men det virker svært ekte for personen som opplever det.

Lenke til kommentar

Fremtiden? Det vet vi ikke noe om, men vi kan delvis beregne hva som vil skje basert på nåtid og historie.

 

Hva mennesket inbiller seg er ikke bevis i seg selv, til det er hjernen for lett å lure og den klarer det helt alene.

Folk har innbilt seg å ha opplevd og gjerne sett underjordiske, engler, tusser og troll, og for dem er det helt ekte. Det er faren med å ha en lettlurt hjerne :)

Lenke til kommentar

La oss skille mellom noen ting her for å være klare om vi har samme oppfatning av begrep vi bruker :)

 

Det at folk fantaserer eller innbiller seg noe trenger nødvendigvis ikke å være fakta eller realitet der er jeg enig med deg.

Men hvordan kan du være så sikker på at en som mener at vedkommende har sett en engel ikke stemmer. Er det fordi du ikke ser det den andre personen har sett? Det er nesten det samme som å benekte en person som har sett en tyv i gangen om å si at vedkommende lyver fordi du selv ikke har sett tyven.





Lenke til kommentar

Fordi engler ikke finnes, i allefall ikke slik de beskrives i religiøse skrifter. Har noen sett noe sånt er det innbilning.

Nå kan man spekulere i hva de så i fortellingene i slike skrifter, men da kommer man lett inn på utenomjordiske skapninger osv.

 

Hvem vet, kanskje på en eller annen planet finnes vesener som minner om vårt bilde av engler, men de har nok uansett ikke vært her :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...