Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kvalifisert til roaccutan?


Stsa1993

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er en jente på 20 år som har slitt med kviser helt siden 7. klasse på barneskolen. Jeg har aldri hatt så store utbrudd som jeg har sett andre har hatt når de har startet på roaccutan. Likevel får jeg til tider store og vonde "verkebyller" som til slutt blir riktig så fine arr. Jeg sliter lite med sorte hudormer, og små hvite kviser. Når jeg først får utbrudd er det disse store byllene som gjerne blir der i en mnd hver ca.

 

Jeg har prøvd antibiotika-krem, dette hjalp virkelig ingenting.

Jeg har gått på p-piller, dette har hjulpet litt, men ikke mye. Jeg har også gått uten p-piller, da ble huden værre igjen.

Sol hjelper, men har aldri gjort ting helt bra.

Prøvde tetracycliner, og ble bare ekstremt mye værre, og det ble heller aldri bedre. Så da kuren var ferdig gikk det tilbake til normalt, altså hjalp det meg ingenting, bare gjorde ting værre da jeg gikk på kuren.

 

Jeg forstår at jeg kanskje bare burde komme meg til en hudlege, men har gjort litt research og sett at både hudlege, roaccutan og alle fuktighetskremer er veldig dyrt. Jeg er jo student, så det å få råd i utgangspunktet er vanskelig.

 

Spørsmålet mitt er vel kanskje om dere tror jeg er kvalifisert til å i det hele tatt begynne på roaccutan, for jeg er lei av å prøve ting som ikke fungerer. Og hvis jeg drar til hudlege (som koster ca 1000 kroner) og blir satt på enda en ting som ikke fungerer, føler jeg det fort blir bortkastede penger.

 

Håper på hjelp og svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Det heter nå isotretinoin, og sånn jeg ser det så kan du begynne på den kuren hvis leververdiene dine er gode (de tar prøver før du begynner) og at du ikke har tenkt å bli gravid. Du har prøvd tetracykliner og det er det eneste jeg trengte å ha prøvd før jeg kunne begynne på kuren. Jeg gikk rett til Aleris i stedet for å vente i mange måneder for å komme til.

Jeg ble helt fin av kuren. Det er alltids en sjangs for at det kan komme tilbake, men den er liten. Jeg synes det var verdt det!

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...