Gå til innhold

hvilken mikrofon bør jeg velge


Anbefalte innlegg

har hatt en sånn mic festet på headset, som er noe dårlige greier-. skal kjøpe en ny..

 

har du noen erfaringer med noen av disse.

hva er en kondensator mikrofon?

og hva har de forskjellige frekvenser og DB nivåer å si...

 

hvilken av disse anbefaler du?

 

1. Videomikrofon. Kondensatormikrofon med clips for å feste på klesplagg etc. Kobles til 3,5/6,3 mm mikrofonuttak. Drives med 1 stk SR44 batteri (medflg). Leveres med 6 m ledning. Størr. 20x8 mm.

 

326995_Xw4.jpg

 

 

 

2. Stereomikrofon. Kondensatormikrofon for videokamera, minidisc, lydkort til datamaskin etc. Passer de fleste apparater beregnet for kondensatormikrofon. Vekt 12 g. Størr. 39x13 mm.

 

325325_Xw4.jpg

 

 

 

3.Videomikrofon. Kon densatormikrofon med klype for fastsetting på klesplagg. Uten retningsvirkning. Leveres med 5 m ledning, 3,5 mm plugg, vindbeskyttelse og batterienhet som er utstyrt med strømbryter og beltefeste. Drives med 1 stk batteri type SR 44 (medflg). Mål, mikrofon: lengde 18 mm, diam. 8 mm, batterienhet: lengde 50 mm, diam. 16 mm.

 

HD3_312146-00._hi_N.jpg

 

 

4.Mikrofon med bryter og stativ. 1 m ledning og 3,5 mm monoplugg

 

325306_Xw2.jpg

 

 

5.Bordmikrofon som også kan festes med dobbeltsidig teip (medfølger) på monitoren. Mikrofonarmen er justerbar i høydeledd. Frekvensområde 50-16.000 Hz, imp. 1,4 ohm, følsomhet -58 dB. Leveres med 1,5 m tilslutningsledning og 3,5 mm stereoplugg.

 

327409B_Sw4.jpg

 

 

6.Mikrofon med clips. Kan festes med dobbelsidig teip (medfølger). Frekvensområde 20-16000 Hz, impedanse 2 kohm, følsomhet -60 dB. Leveres med 2,4 m ledning med 3,5 mm stereoplugg. Størr. 50x30x14mm.

 

326004_Sw4.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hva er en kondensator mikrofon?

 

 

- En kondensator er i forhold tyil vanlig dynamisk mikrofon en ganske komplisert. Kondensatormikrofonen arbeider etter det såkalte elektrostatiske prinsippet, hvor det bevegelige membranet og en fast metallplate som ligger bak membranet, sammen danner de to elektrodene i en kondensator. Denne "kondensatoren" kobles så inn i en elektrisk krets hvor en likespenningskilde (batteri eller fantommating) inngår. En kondensator er en komponent som benyttes i elektriske kretser, og den virker slik at den vil lede vekselstrøm, mens likestrøm (f.eks batteri) ikke vil slippe gjennom. Kondensatorens ledningsevne er bestemt av dens kapasitans, som igjen er avhengig av avstandeen mellom de to platene i kondensatoren. Når kondensatormicen plasseres i et lydfelt vil membranet bevege seg fram og tilbake i takt med trykkforandringene i lufta. Dermed vil kondensatorens ledningsevne forandre seg (kapasitansen endres) , og dette vil føre til at strømmen i kretsen vil endres tilsvarende. I kretsen er det også plassert en resistans (en likestømsmotstand). Så når strømmen i kretsen endres , vil også spenningen over denne motstanden endres (ohms lov).

Spenningen over denne motstanden brukes så som mikrofonsignalet.

 

Du skal vite at en kondensatormikrofon inneholder en del elektriske deler, og at den av den grunn tåler langt mindre enn den dynamiske mikrofonen. Går den i gulvet er den antagelig ødelagt.

 

En kondensatormikrofon regnes som å være bedre enn den dynamiske mikrofonen grunnet dets lette membran - som igjen gir god transientrespons. (dette er dog uvesentlig info for deg)

 

En kondensatormikrofon har et frekvensområde som strekker seg opp til 20 000Hz. altså en del høyere enn den dynamiske som går til 16 000Hz (igjen uvesentlig for deg egentlig..., men tar det med for morro skyld)

 

en kondensatormikrofon er mer følsom enn den dynamiske. Noe som er både negativt og positivt, avhegig av dets bruksområde.

 

 

 

 

"og hva har de forskjellige frekvenser og DB nivåer å si..."

 

Hva dB-angivelsene har å si kan jeg ikke svare deg så godt på, men det frekvensmessige vil si hvilket frekvensområde mikrofonen kan ta opp/ arbeide innen.

 

50-16 000Hz er mer enn bra nok for tale.

 

 

 

 

"hvilken av disse anbefaler du?"

 

etter å ha skrevet så mye piss - den dynamiske mikrofonen :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...