Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Erstatningskrav bilskade


Anbefalte innlegg

Heisann! :)

Har et par spørsmål. Var for ei stund siden involvert i et trafikkuhell der motparten brøt vikeplikt og kjørte inn i bilen min i siden (bilen er fortsatt fullt kjørbar). Har vært hos verksted der skaden ble takstert til 50 000, bilen hadde før en verdi på 65 000 – 75 000.

Og da er spørsmålet mitt: Har jeg krav på bilens listepris/ verdi på finn.no o.l, eller har jeg kun krav på takstprisen? Og om jeg kun har krav på takstpris får jeg utbetalt penger + skadet bil, eller bare penger? Føler forsikringselskapene er veldig uklare på dette.


Bilen er forresten en BMW E46 320i 2001.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kort sagt; hvis du ønsker det kan du velge kontantoppgjør, og altså få pengene det koster å reparere bilen (taksten) og beholde bilen. (Det krever at taksten du har er godkjent av selskapet, men pleier ellers å gå nokså greit når det er motpart skyld)

 

Eller du kan velge å få bilen reparert.

 

Dersom reparasjonsprisen er farlig nære, eller over bilens markedsverdi, får man erstattet beløpet det vil koste å skaffe en ny tilsvarende bil i tilsvarende stand, samt omregistreringsavgift. Bilen tilfaller da forsikringsselskapet.

Lenke til kommentar

Ja, hvis det du ønsker egentlig er å bli kvitt bilen, og få penger, så skulle helst skadetaksten vært litt høyere. I alle fall hvis takstmannen er enig i din antydning av bilens verdi før skade.

 

Generelt kan det være lurt å gi uttrykk for hva man faktisk ønsker i tilfeller der skadetakst og bilens verdi før skade er nokså nær hverandre. Biler blir av og til reparert for mer enn de strengt tatt er verdt, eller kondemnert selv om de kunne blitt reparert, ut fra kundens ønske. Men sjansen for å få til noe sånt er nok størst hvis man har kasko. Det er fortsatt motpartens selskap som betaler til slutt, men da er det ditt selskap som tar saksbehandlingen, og de har noe å vinne på tilfredse kunder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...