Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den egyptiske revolusjonen! Hjelp til problemstilling


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal skrive en fagartikkel om den arabiske våren, og har bestemt meg for å skrive om Revolusjonen i Egypt. Akkurat nå surrer hodet bare fullt av informasjon og jeg sliter med å komme på en problemstilling. Eksempler kan være: Hva var årsakene til revolusjonen? Hva forandret seg? Er det i det hele tatt blitt bedre? osv... gjerne noe litt mer spennende da. Noen som kan hjelpe?

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spennende tema du har valgt, finnes masse god informasjon om dette på nettet.

Jeg er litt usikker på hvordan du ønsker å forme fagartikkelen din, og hva du ønsker å legge vekt på, men forslag til noen problemstillinger kan være:

Hvem vil kapre revolusjonens sjel i Egypt?

Ble livet i Egypt bedre etter revolusjonen?

Hvorfor klarte ikke opprørene å felle hele regimet?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med noe som:

 

I dag vet vi at den arabiske våren skyldes flere ulike faktorer, dette innebærer både de grunnleggende faktorene og de utløsende faktorene som jeg vil komme mer inn på senere. Vi vet i dag at den arabiske våren omhandler opprør i den arabiske verden, der det hele startet med Jasminrevolusjonen i Tunisia. Dette påvirket de andre landene i den arabiske verden, dette inkluderer Egypt.

 

Hva er de grunnleggende årsakene til at revolusjonen i Egypt ble utløst, og hvordan har dette påvirket dagens Egypt? Hvilke positive og negative aspekter har revolusjonen i Egypt? Har det blitt bedre, i så fall på hvilken måte? Er det positivt at dette har påvirket nabolandene til å skape opptøyer?

 

Hvilke positive og negative aspekter finner vi ved at Hosni Mubarak er blitt styrtet? Hvorfor var hovedformålet med revolusjonen å styrte han. Var det positivt før han ble styrtet, hadde folket det bedre? Var samfunnet mer stabilt, og hva med i dag, lever egypterne i et mer kaotisk samfunn? Hvem er det som styrer i dag?

 

Er det virkelig blitt bedre? Hvordan kan det være bedre med et militær-regime? Kanskje det hele var gjennomtenkt fra militærets side, kanskje planen var at de selv skulle komme til makten?

 

Den egyptiske revolusjonen er forårsaket av blant annet politibrutalitet, feilslåtte lover, arbeidsløshet, korrupsjon og ikke minst mangel på ytringsfrihet. Har avsettelsen av Hosni Mubarak resultert i at man i Egypt, tre år senere har ytringsfrihet, at korrupsjonsnivået og arbeidsløshetsnivået har blitt lavere?

 

Hvordan er det med verdens innblanding i konflikten i Egypt? Og hvis verden har hatt en betydning på konflikten i Egypt, har det ført til at dagens situasjon i Egypt er blitt bedret. Og hvis verden har holdt seg unna denne konflikten, hva er årsaken til det. Har Norge hatt en betydning for disse opprørene? I så fall på hvilken måte.

 

Så nå at dette ble veldig mange problemstillinger, men nå har du i hvert fall noe å velge mellom. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...