Gå til innhold

Nå blir det farligere å være datakriminell


Anbefalte innlegg

 

Grunnen til at jeg er imot at det er prioritert er at det ikke finnes dokumentasjon som tyder på at det er tapt inntekt. Tvert imot kom EUs handelskommisjon frem til at om det påvirker markedet og firmaer i noen grad så er det positivt. Dette er mye fordi 90-95% av de som piratkopierer spill IKKE kommer ifra europa og usa men fra land som russland, kina og andre land med vesentlig mindre inntekt hvor det å kjøpe et spill eller software til 50+++ dollar ikke er et alternativ. Når disse kopierer spillet ditt så har du ikke tapt inntekt fordi disse menneskene vil aldri kjøpe produktet uansett.

 

http://www.hardware.no/artikler/eu-piratkopiering-oker-det-digitale-musikksalget/130728

Grunnen til at de sier de taper penger er fordi de taper det fysiske salget, men det digitale salget er allerede større enn det fysiske salget var, og istedenfor å innse at dette henger DIREKTE sammen(hvorfor skal du kjøpe både digitalt og fysisk samme vare?) så skylder de på pirater enda tallene viser klart og tydelig at inntektene går opp. og inntektene har gått opp like stabilt som folketall og gjennomsnittlig inntekt i landene de gjelder.

 

Så inntil det kommer et argument som ikke kan avfeies såpass lett så er det ikke vits å fokusere på dette som "datakriminalitet" da det ikke har noen målbar konsekvens og faktisk ikke ruinerer folk. Men alikevel er dette det mest prioriterte området myndigheter bruker resurser på i dag fordi amerikanere er grådige.(tono er like ille her. grådige folk som vil ha mer)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Naturligvis kaster også Microsoft seg på bølgen av selskaper som skal livnære seg på denne "cyber"-skremselen. Enhver informert person vil se at dette er bare tull i likhet med at stadig flere land nå oppretter "cyberforsvar" som skal kjempe mot denne store "trusselen". Alt dette er et resultat av at politikere og selskapsledelse som ikke forstår teknologi og tror nye utfordringer kan løses med bare å kaste nok penger på "problemet". Så det er bare å se frem til at hver sikkerhetsflause fremover blir brukt som argument på at stadig mer penger skal kastes bort, og at hvor mye penger som brukes blir målestokken på hvor "sikkert" ting er.

 

Data-sikkerhet i nasjonal skala kan håndteres på følgende måte:

- Sørge for robust infrastruktur - redundans og kapasitet så ingen kan enkelt lamme det.

- Kreve at aktører som håndterer personinformasjon (bank, butikk, osv.) får tilsyn på sikkerhetsrutiner.

 

Så godt som alle store datalekkasjer og innbrudd har vært mulig fordi noen ikke har følgt selvsagt sikkerhetspraksis. Det vil alltids være noen obskure nye sikkerhetshull, men det er som regel det elementære som feiler. Dessverre har ikke blant annet norske Difi klart å få på plass det elementære...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...