Gå til innhold

Trenger hjelp med innstallsjon av pc.


Wooteman

Anbefalte innlegg

Hei, holder på å bygge opp en ny rigg.

Er noe usikker på hvordan man kobler alle kablene til hovedkortet. samt selve kablene i kabinettet.(vifter , front planelet osv ) har sett manulen men mye av det er fortsatt vannskjelig å forstå, er fortsatt noob i dette her ennå :p

 

 

dette er hovedkortet

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=793565

 

kabinett

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781841

 

takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hovedkortet ser nokså enkelt ut til å sette opp. Du vet vel hvor delene skal, RAM brikker osv? De passer jo bare på en plass ;) Og kabler er som regel forskjellige etter hva slags del du bruker. Vifter skal kobles der det står FAN. Hard disken skal til SATA, jeg har den på SATA 3. Eneste som trengs til skjermkort er å putte den der den passer, og koble den til strøm i strømforsyninga i PCen. Samme med Hard Disken, skal kobles der den og. Samt om du har CD spiller i den, kobles den også til strøm og i hovedkortet. SATA til den også. Hmm, noe mer? Eller trenger du litt mer detaljert? Da må noen andre poste ihvertfall, har ikke mer greie på det :p

Lenke til kommentar

Neinei, dette fikser vi. :wee:

 

Hadde hjulpet hvis du tok bilde avkablene du lurte på, men hvis det bare er kablene fra kabinettet så er ikke det noe problem. :)

 

Det er enklere hvis jeg refererer til manualen, link til manual her, eller så bruker du bare den du har.

 

Hvis du ser i manualen på side 1-46 så skal det stå hvor "reset"-pinnene skal være. De to som står reset skal altså på de to nederste pinnene til høyre, har ikke noe å si hvilken vei, det er bare en bryter uansett. Til venstre er det to pinner til, her skal på-knappen (pwrsw). Og de to pinnene helt til venstre nederst skal HDD-LED kobles til, + helt til venstre og - ved siden av. Samme prinsippet gjelder på alle, koble positiv og negativ til positiv og negativ, henholdsvis. PLED skal da på øverste linje, helt til venstre, de to pinnene som har et mellomrom mellom. Pluss helt til venstre. Helt til høyre er det fire pinner, men de brukes nok ikke.

 

Hvilke kabler har du igjen nå som ikke er koblet til?

 

Har du koblet den litt større kabelen med 4 metallpinner inni? Denne skal til strømforsyningen. Og så er det vel en adapter (flat og avlang), som skal til strømforsyningen også. Men er enklere å forklare rett hvis jeg vet sikkert hva som ikke er koblet til enda, slik at du ikke blir forvirret.

 

 

RAM har du vel satt i de røde (hvis du har 2 stk.), har du 4 RAM-moduler skal du bare fylle alle sporene opp selvsagt.

Endret av Stian Aarskaug
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...