Gå til innhold

Hjelp til moms og årsregnskap til AS!


Anbefalte innlegg

Har nettopp sagt opp regnskapsfører da jeg gjerne vil ta regnskap og momsoppgjøret selv. Ikke bare på grunn av kostnadene men mest på grunn av at dette er noe jeg gjerne vil kunne.

 

For de som tror jeg er ute etter en detaljert forklaring kan ta det med ro, det er jeg ikke men trenger litt hjelp til å komme i gang... er i utgangspunktet nå ute etter følgende:

 

1. Kortfattet punktvis "forklaring" (grovt) på hvordan dette gjøres. Jeg starter selv, rett meg hvis jeg tar feil eller det er noe jeg ikke har fått med meg.

- skaffe regnskapsprogram

- registrere bilag med mva koder og registrere på rett "dato/periode"

- "tallene/resultatet" du får fra dette regnskapet fylles ut i skjemaet på Altinn

 

2. Forslag til regnskapsprogram som gjør det ett lite AS trenger

 

3. Forslag til bøker (oppdaterte) med nok forklaring til å ta regnskap for lite AS

 

4. Eventuelt, noen tips som jeg ikke tenker på?

 

 

Edit:

Har vel egentlig ikke spurt noen regnskapsførere men hvordan stiller de seg til å hjelpe firma til å ta regnskapet selv, er det vanlig?

Endret av Nasciboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ingen problemer med å hjelpe firma med å føre regnskapene sine selv. Da kaller jeg det "konsulentbistand" og så fakturerer jeg de timene jeg bruker på opplæringen med dobbel sats :-P

 

Så lenge det er et lite AS du har med ukompliserte transaksjoner, så bør du fint være istand til å bokføre selv etter et "lynkurs" (og da ringe regnskapsfører en gang i blant når du står fast, og heller betale for tiden).

 

Det blir litt mer problematisk når du skal sette opp årsregnskap og ligningspapir - det er ikke noe en bør rote seg bort i uten erfaring. Er ikke uten grunn at det koster en del tusen for at regnskapsfører / revisor skal gjøre dette for deg.

 

Når det gjelder regnskapsprogram så er så enkelt at "selv du" kan forstå det, tror jeg du må prøve ut http://www.matrix.no/ Det er et ufattelig lettlært program, som samtidig kan gjøre så utrolig mye. Billig er det også (nei, jeg jobber ikke i Matrix, har bare kjøpt og bruker programmet selv). Ut i fra hva jeg ser selskapet ditt er registrert for, så tror jeg det passer perfekt (har en god lagerfunksjon, og er enkel å fakturere med)

 

Når det kommer til årsoppgjør og ligningspapirer så er det egne programmer for dette - og de koster flesk. Skal du kjøpe programmet selv, så koster det nesten like mye som regnskapsfører/revisor tar for å sette opp regnskapet for deg.

 

Synd du holder til i Barte-byen og ikke regn-byen, for da kunne vi sikkert blitt enig om et opplegg :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...