Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Kjære deg. Jeg sier dette med all mulig respekt: Bit det i deg. Skoleelevene i Norge har det på ingen som helst måte fælt. At du, og flere av dine jevnaldrende, påstår at lekser er overgrep mot barn, vitner om både uvitenhet, mangel på livserfaring og dårlig evne til å sette ting i perspektiv. Disse evinnelige protestene mot lekser har omsider sluttet å provosere meg, og gjør meg nå bare oppgitt.

 

Det er ikke slik at lekser påtvinges barn for å berøve fritiden deres og sørge for at de knekker sammen under press. At dere ikke liker å gjøre lekser er greit forståelig, men dere har på ingen måte vondt av det. Gjennom god studieteknikk der jevnt arbeid legges inn som en naturlig del av dagen, der en liten andel av «fritiden» også ofres, unngås de skippertakene du beskriver, og har du faste rutiner på arbeidet ser jeg ingen grunn til at du skal gå rundt med vondt i magen. Faktum er at jo mer arbeid du legger i fagene, såfremt studieteknikken din er god, desto bedre vil du forstå, prestere og mestre, noe som til slutt bare faller i din favør. Din læring og din vilje til innsats er ikke et ansvar som ligger på noen andre enn deg selv.

 

Dette er helt feil og har ingen som helst rot i virkeligheten. Inntaket til videregående skole kunne ikke interessert seg det grann mindre for hvor mange anmerkninger du fikk på ungdomsskolen. Det eneste som tas i betraktning når du søker er karaktersnittet ditt, hvilket kan forbedres gjennom å gjøre godt arbeid i fagene både på skolen og hjemme.

Neivel, men det er heller ikke så veldig hyggelig når du får karakterkortet ditt hvor det står du har 20-30 anmerkninger og viser det til foreldrene dine.

Forresten synes jeg det er flott med så mange svar (selv om de fleste er i mot meg) :)

Forresten synes jeg det er flott med så mange svar (selv om de fleste er i mot meg) :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...