Gå til innhold

Budsjett til en 6 mndr "Verden rundt" reise


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vet ikke så mye om budsjett og slikt, og dette er kanskje ikke helt det du hadde tenkt deg, men hvis du vil ha tips til kost og losji i Sør-Afrika så sjekk ut aviva-sa. Er riktignok frivillig arbeid (man jobber alt fra 5 dager i uka til, 2-3 dager), men det er en veldig fin måte å bli kjent med både landet og kulturen på. Og en annen bonus er at det er flere som bor der noe som gjør at du blir kjent med andre mennesker fra andre land hvis det interesserer deg. Og så er det ikke så veldig dyrt.

 

Har gjort det selv og anbefaler det på det sterkeste. Bare å si ifra hvis det er noe du lurer på :)

Lenke til kommentar

Kan bidra med noen tips i forhold til Asia. Mat og losji kan du få ekstremt billig. Sjekk på nettet etter utleie av hybler/leiligheter til en billing penge. Kan være lurt å skaffe en plass å bo med et lite kjøkken, råvarer finner du billig på markeder og lokale butikker. Nudler, ris og billig kjøtt er utrolig godt, enkelt og ikke minst billig.

 

Erfaringsmessig kan du leve greit i forhold til mat for ca 300-500pr mnd i Thailand. Med tanke på prisnivå i Asia generelt tror jeg du vil ha det som et greit mål for mange land. Sett opp budsjett med en buffer på litt ekstra per post, slik at du ikke går på noen leie smeller.

 

Skal du reise endel innad i land, ta kontakt med lokalbeboere. De vil kunne tipse om billige reisealternativ, både kollektivt, men også muligheter for å få sitte på lastebiler og liknende. Ofte løser ting seg greit når du ankommer landet du skal være i. Vanskelig å finne noe veldig rimelig per nett, ofte turistrettede tjenester som annonseres per internett, prisene er også deretter. I land som Thailand og Vietnam kommer du deg greit mange mil på noen kroner til en gjerrig lastebilsjåfør.

 

Lykke til med planleggingen og reisen!

Lenke til kommentar

drop thailand, bruk mere tid i kambodsja, laos er fantastisk utafor de mest kjente turist stedene.

Filippinene og Indonesia er sterk og anbefale også.

Myanmar er også veldig bra

 

favoritten min er Øst Timor

 

har hvert i alle land i sør øst asia.

Endret av wailer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...