Gå til innhold

I dag bør du oppdatere Java


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-t9DveYkZ

"I dag bør du avinstallere Java" burde overskriften vært.

BankID 2.0 kan ikke komme fort nok, hovedgrunnen til at Java er installert på norske maskiner er BankID.

 

Oracle kunne i det minste droppet å ta med Ask.com Toolbar dersom de hadde et aldri så lite ønske om å få et bedre rykte.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Regner med det holder at en reklame eller lignende på side du besøker inneholder skadelig javakode. Var vel en slik reklame som kom opp på dagens næringsliv for en tid tilbake og infiserte en del av brukerne.

 

En god grunn til å bruke noscript og bare tillate script fra sider man stoler på. Når man etter en stund har bygget opp en database med sider man stoler på merker man lite til addonen, og det meste fungerer.

 

Godt svar. Tenkte mer på alle de som er så redd for at folk skal uten videre kunne bryte seg inn i nettbanken sin via en eller annen sårbarhet i java jeg da. Som alt annet kjørbar kode kan vel java brukes til å infisere windows ja og installere keyloggers ,crapware gjøre endringer i java for å få tilgang til div etc. tenkte ikke på den vinklingen. Hvis man skal få tilgang til nettbanken uten videre så må det vel en eller annen phishing metode inn i bildet antar jeg.

Jeg bruker noscript forresten. Fint tillegg

Lenke til kommentar

For å slippe den der plagsomme og unødvendige toolbaren som følger med Java. Kan dere ganske enkelt bare laste ned Windows Offline versjonen ved å trykke på See all Java downloads. Last så ned Windows Offline (32-bit) og om du har 64-bit Windows OS laster du også ned Windows Offline (64-bit).

Har du Firefox, Chrome eller Opera, så er det 32bit uansett om Windows er 32 eller 64.

IE9 kommer ofte som to typer. En som er 32 og en som er 64. Du kan sjekke om du har 64 ved å gå på Om Internet Explorer. Står det 64 bit edition er den 64. Står det ikke noe er den 32. Du må ha Java som korresponderer.

IE10 har jeg ikke blitt helt klok på, men hvis jeg har forstått det riktig er den 64 bit(med mindre du har Win7 32 bit) men kan kjøre 32bit java likevel.

 

Offline-installasjonen har forresten en annen funksjon. Hvis du får "corrupt" ved nedlasting på vanlig måte, så funker det med Offline.

 

PS: Jeg vet ikke om det har noen hensikt, men for sikkerskyld liker jeg å fjerne den gammle Java versjonen før jeg installerer den nye.

Det har definitivt noe for seg. Mye gammel java ofte, som kan lage problemer. Ta også en omstart etter avinstallering før du installerer på nytt.

Det er selvsagt mange som klarer det fint ved å bare måke inn en ny versjon, men vil du unngå problemer, så gjør det grundig.

 

Jeg har den siste tiden blitt en flittig bruker av programmet JavaRa, som går litt mer grundg til verks når det gjelder å fjerne Java fra PCen.

I enkelte tilfeller kan dette være nødvendig. Spesielt i slike tilfeller:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1517812

Lenke til kommentar

Jeg har Mac, og ser ingenting til disse Ask Toolbar-greiene. Er det bare i Windows-utgaven?

Mac har ikke Ask, nei. Mac sin Java-oppdatering er forresten helt fin. Problemet der i gården er Safari. Der må man ofte trikse det til - hver gang, og en mer permanent løsning er Firefox.

 

Tilbake til Windows: Får du forresten BID 10FO ved innlogging, så er årsaken "Sikkerhetspakken F-secure"

Endret av Quevaal
Lenke til kommentar

Dere som anbefaler å avinstallere Java; Bor dere fortsatt hjemme hos mor og far og aldri ser regninger egentlig?

 

Det er nemlig ikke så enkelt å avinstallere Java og tro at hverdagen går bra. Regninger skal betales, og andre banktjenester skal også utføres.

 

Inntil det foreligger en annen løsning - evt. at operatørene blir PÅLAGT å legge til rette for innlogging via mobil, er vi pokka nødt til å bruke BankID.

 

Så enkelt er det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Går fint an uten Java.

 

Ja, med BankID mobil eller du har en bank som ikke bruker bankID.

Men det er ikke noe alternativ å bare avinstallere Java hvis ikke dette er tilfelle.

(Men selv har jeg slått av java i hovednettleseren min)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...