Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Vi har en datter på 11 som glemmer noe hele tiden. Det er så frustrerende at det har kommet til ett punkt der vi føler vi må gjøre noe med det, men vet ikke hva. Hun glemmer å ta med mat på skolen, rydder rommet men kan glemme å kaste søpla si fem minutter etter man har bedt om det og lar det stå i dagesvis, glemmer å levere viktige papirer til og fra skole og fotball, glemmer bøker til skolen, glemmer tingene siden over hele huset og roter det bort, glemmer ting hun skal. Vi lagde huskeliste på badet og rommet med faste rutiner hun skulle gjøre fast..men hun glemte å se på de. Hun er hos moren sin annenhver helg og glemmer ofte viktige ting der son lekser, bøker, klær etc. Vi bor tre kvarter unna så det er ikke bare å komme raskt innom med det for moren. Hva gjør man?? Hun husker alt som skjer på tv og fakta om justin bieber så det er ikke noe alvorlig galt, kun aldersbetinget tenker vi.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-95147

Kanskje dere gir barnet for mye ansvar og ting å måtte huske på, slik at hun enten bevisst eller ubevisst "stenger av" ...?!

 

Noe annet kan være at hun også er i den 2 løsrivelses-perioden fra sitt opphav. Vi har tre slike stadier - ved 4-års - 11-12års og den siste rundt 18års-alderen

 

:)

Lenke til kommentar

Ok.. adhd? Viser ingen tegn på dette utover det å glemme. Hun er rolig, kjempe flink på skolen og fungerer godt sosialt.

For mye ansvar ... det eneste vi har gitt henne ansvar for er å rydde rommet. Jeg legger alltid frem det hun skal ha ned og minner henne på ting hun skal huske. Men så klart kan jo prøve å dele opp enda mer.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg lurer på om du ikke detaljstyrer for mye, og at "glemmingen" er en indirekte tilbakemelding på at hun føler seg kontrollert. Etter det du beskriver om evner ellers, så er hun jo helt normal

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg prøver også å gi min datter ansvar for å huske diverse ting, men jeg spør alltid i "rett" tid om det er husket, for hovedansvaret er mitt, spesielt på det som er nødvendig å huske. Feks fem minutter før hun skal på skolen så spør jeg om hun har husket å ta med bøkene sine, etter hun har ryddet rommet spør jeg om hun husket å ta ned vannglass, etter hun har kommet hjem fra skolen spør jeg om hun har husket å levere lapper til meg. Har hun glemt noe hos faren sin så må hun være uten frem til neste gang hun skal dit så lenge det er uviktige ting. Viktige ting er vårt ansvar å minne henne på, eller sjekke om det er tatt med.

 

Lager dere huskelister så må dere be henne gå og sjekke lista til fast tid. Og ikke ha for mange ting på den. Gjerne være med henne og lese av, for å se om det er noe hun har husket så dere kan gi ros for det også.

 

Har hun husket to av fem ting, så ros for de to tingene! :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hun er elleve, og har sannsynligvis mye å tenke på som tar all oppmerksomheten hennes. I den alderen skjer det som nevnt et utviklingssprang, i tillegg til at det er i den alderen jenter virkelig begynner å få øynene opp for gutter (eller hverandre), og de første klikkene og gruppene begynner å dannes. Hvordan har hun det på skolen og ellers? Er det mulig at noe utenfor hjemmet plager henne?

 

Fortsett med lister og korreks, men ikke straff eller masing og kjefting, da kan problemet bli verre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...