Gå til innhold

Speede opp kovertering fra mp4 til avi med ekstern "dings" til laptop?


Anbefalte innlegg

Hei

Har såvidt begynt å redigere filmer fra mitt Gopro BE kamera, og dette er jo morsomt :)

Har en ny bærbar fra Lenovo (T430S?), 64 bit m Win7 og ssid disk, men steget med konvertering fra mp4 til avi går utrooooolig trægt. Flere minutter på en liten snutt film (30s)

 

Har et par spørsmål:

 

Hvor fort går dette på en anstendig stasjonær som er satt opp for jobben (da snakker jeg ikke proff-oppsett, men noe en vanlig hobby-bruker godt kan ha)

 

Hvordan kan jeg speede opp uten å kjøpe en ny pc? SW eller HW?

 

Om svaret er ekstern hw (ser det finnes bokser du kobler til for å redigere video, antar det er et slagt eksternt skjermkort?), hva anbefales å kjøpe?

 

Bruker bare movie maker foreløpig.

 

mvh

Chr

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan jeg spørre hvorfor du skal konvertere fra mp4 til avi? En slik konvertering skal ikke ta lang tid med en middelmådig PC. Det eneste du kan oppgradere av hardware på en laptop er harddisk og RAM, som kan hjelpe på med konvertering, men i svært liten grad.

 

Og mitt råd til deg, bruk noe annet en Movie Maker, alt annet er bedre ; ) Bokser for å redigere video? Jeg vet ikke helt hva du snakker om, men konverteringsprosessen gjøres jo likevel på din maskin, så tviler på at det er til noe hjelp.

Endret av nicwillu
Lenke til kommentar

Takk for svar.

Jeg trodde jeg måtte konvertere fra mp4 til avi før jeg beynte å redigere, fordi avi er mer "redigerbart". Årsaken til at jeg tror det er at steg en når du jobber i cineform er å konvertere format...deretter redigerer du videoen. Ser ut som konvertering skjer først når jeg importerer til movie maker også.

 

Det jeg lurte på er om det finnes eksterne grafikk-kort (eller tilsvarende) som har hw dekoding av video, og dermed er betydelig raskere enn laptopen. Pinnacle selger jo noen "dongler" sammen med redigerings-sw. Hva er det disse gjør da?

 

mvh

C

Lenke til kommentar

Cineform bruker ca 2:08 på å konvertere et klipp på 393 mb (1:46 film GoPro), og movie maker bruker omtrent like lang tid som filmen (1:48). Ser nå at også movie maker konverterer fra mp4 til "et format som egner seg for redigering" før du kan jobbe med det.

 

Hvor lang tid tar slik konvertering hos dere?

 

C

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...