Gå til innhold

Usikker på hvilket valgfag jeg skal velge på vg2


Arcz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har hatt kjemi 1 og snart 2. Er en del matematikk i kjemi, i allefall i kjemi 1. Denne matematikken er dog ikke så komplisert, det meste som brukes har man lært fra før eller er på nivå med matematikken i 1T. Kjemi er etter min mening i hovedsak et puggefag/lesefag hvor kunnskap er det mest sentrale, ikke så mye tenking som i fag som fysikk. Jeg opplevde kjemi 1 som et veldig enkelt fag, kan ha vært tilfeldig da jeg var svært fornøyd med hvordan det ble lagt opp på skolen min. Kjemi 2 er naturligvis litt vanskeligere, men burde være overkommelig med litt innsats.

 

Jeg skal ikke kommentere hvorvidt et fag er bedre enn et annet, men hvis jeg var deg ville jeg satset på kjemi. Kjemi 1+2 er et fagkrav for enkelte universitetsstudier, blant annet medisin, farmasi, odontologi.

Ved å velge fagene fysikk 1, R1+R2 og kjemi 1 og 2 kan du så fremt du har gode nok karakterer, studere hva du vil her i landet. Finnes ingen studier i Norge som krever fag som biologi eller geofag.

Endret av K R U E G E R
Lenke til kommentar

Anbefaler deg det samme som krueger. Anbefaler deg også å velge fysikk som valgfag, dersom det er mulig. Dette er et fag som lærer deg å anvende matematikk, noe du får bruk for uansett hvilken studieretning du velger etter videregående. Utover dette er ikke de andre realfagene noe krav ved mange studier. Det gir deg imidlertid en nyttig forståelse som du kan ha bruk for videre. Biologi er blant annet ikke et krav, men det gir deg nyttig tankegang innenfor medisin osv. Geofag gir deg også nyttig tankegang hvis du for eksempel skal bli geolog, eller jobbe innenfor oljesektoren med blant annet petroleumsteknologi osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...