Gå til innhold

ski,smøring,langrenn,utstyr


tkterje123

Anbefalte innlegg

Hei jeg går veldig mye langrenn, både klassisk og skøyting og har i år meldt meg på både holmenkollmarsjen og birkebeinerrennet. Jeg har veldig lite erfaring med smøring og voksing osv. Noen som er drevne i det gamet her som kan anbefale hva jeg trenger av utstyr, (smøreprofil, smørejern o.s.v) ? Tenkte det er like greit å komme i gang med dette selv først som sist. Kan ikke sette bort dette til sportsbutikken resten av livet. ;)

 

mvh astr0

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Kjøp deg en smøreprofil som du både kan feste i en benk (f.eks i garasjen) og som kan påsettes bein i forbindelse med renn (når du vi ha smøreprofilen med deg). Swix har gode modeller på det!

 

Smørejern: Kjøp en med digitalt termometer, da er det enkelt å vite hvor varmt jernet er, de aller fleste smørejern som har den funksjonen er mer en god nok for ditt bruk! Bare ikke fall for fristelsen med å bruke for mye varme!

 

Hold deg unna swix sine feste og glidprodukter, de fleste av dem er ikke gode nok (utgått på dato!). Gjør deg kjent med ett merke, personlig ville jeg valgt Start! De har gode produkter på feste og glid, men det finnes selvsagt mange andre også!

 

Vedrørende glidprodukte så ville jeg vel også anbefalt deg å se litt på kuzminvarianten. Til lengre løp som du har tenkt å gå, så er det ett meget godt alternativ! Ikke minst økonomisk!

Lenke til kommentar

Tenkte å gå for denne http://www.oslosportslager.no/produkt/swix-swix-t75-smorebord-m-1-sett-t0768-profiler-26903.aspx og denne http://www.oslosportslager.no/produkt/toko-t-14-digitalt-smorejern-20383.asp

 

Har også sett på denne smørekofferten http://www.oslosportslager.no/produkt/swix-liten-smorekoffert-t0063fos-22456.aspx (den er dog swix, som du ikke anbefaler da)

 

Trenger jeg så mye forskjellig smørning som er i denne kofferten eller er det 2-3 produkter som går igjen veldig mye ?

Lenke til kommentar

Vedrørende smørebukk og smørejern så er det bare å handle! der gjør du ikke noe dumt!:)

 

Når det gjelder smørekofferten så styr unna den! Den er altfor liten, du kommer til å handle mer etterhvert som tiden går, og det er ikke plass til mer i den kofferten! I tillegg er de aller fleste produktene i den kofferten ikke spesielt bra. Med unntak av klisteret så er det rett og slett bare ræl i den kofferten! Fiberlene og smørefjerneren er forsåvidt bra, men det er så lite på den at du går tom bare du snur ryggen til:)

 

Kjøp deg en tom swixkoffert av denne typen http://www.oslosportslager.no/produkt/swix-big-box-t0057-7106.aspx eller denne http://www.oslosportslager.no/produkt/swix-smorekoffert-t0055r-22412.aspx og begynn å fyll den opp!

Husk på at en festevoks har du til maaaange smøringer, mens klistertuben har en tendens til å forsvinne litt kjappere:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...