Gå til innhold

Ulyd som følge av mangel på jording?


Anbefalte innlegg

Opptak med mikrofonen på "headsettet" gir mye ulyd som tydeligvis skyldes mangel på jording, av et eller annet, jeg bare forstår ikke hva som må jordes bedre eller hva som er feil.

 

Noen som kan forklare meg hvorfor ulyden forsvinner når jeg legger hånda på metall i pc kabinettet eller hvis jeg bare legger hånda på cpu kjøleren?

 

Vil jo gjerne få fikset dette men skjønner ikke helt hva som skal til. Vil helst unngå å tukle med "headsettet" og håper det finnes en helt annen løsning som vil få ulyden til å forsvinne, akkurat som når jeg legger hånda på metall inne i pc kabinettet.

 

PC'en er koblet til jord av hva jeg kan skjønne og samtlige stikkkontakter koblet til sjøteledningen er jorda, i motsetning til slike tynne stikkkontakter med kun to pinner.

 

Edit: Jeg går og kjøper et antistatisk armbånd som jeg skal koblet til pc-kabinettet, men dette blir jo egentlig litt for tungvint hvis jeg må ta på meg dette hver gang jeg skal benyttet hodetelefoner.

 

Edit2: Jeg har fått tilbakemelding om at det ikke skal være noen spesielt høy ulyd over skype, men det er tydelig at lydopptak i lydmanipuleringsprogram har høy brumming som forsvinner når jeg bare tar i remmen til et tilkoblet antistatisk armbånd.

Endret av Decoman
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Litt sent svar, men......

Slike ulyder kan merkelig nok komme av at du HAR jording.

Problemet kan oppstå når du har flere enheter (PC, forsterker, monitor, TV) som er koblet sammen, og alle er tilkoblet hvert sitt jordet strømuttak.

 

Proffutstyr til PA-bruk har ofte en bryter som er merket "Ground Lift", som bryter forbindelsen mellom strømjorden og signaljorden.

Dette er for å unngå slike uheldige jordsløyfer.

 

Prøv heller å koble utstyret ditt til ujordede uttak, selv om det står i manualene at dette ikke skal gjøres.

Eventuelt at du kobler maskina til jordet uttak, og de andre enhetene til ujordet, slik at de andre enhetene blir jordet gjennom kabelforbindelsene til PC'en.

 

Det finnes ikke noe fasitsvar på dette, så du må bare prøve deg frem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...