Gå til innhold

[Løst] Bacheloroppgave i regnskap


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg går på økonomi og administrasjon, år 3, og tida er vel inne for å komme fram til hva jeg skal skrive bacheloroppgave om.

 

Ingen av de ideene jeg har kommet fram til selv har vel egentlig slått helt til oppe i hodet mitt. Jeg har sett noen skrive "bedriftsøkonomisk analyse av x" eller "verdivurdering av y", men jeg vet ikke helt hvor relevant en slik oppgave kan være.

 

Så derfor håper jeg at noen av de dyktige brukerne her på forumet kan hjelpe meg.. Jeg sikter mot en autorisasjon som regnskapsfører, så derfor er det viktig at oppgaven handler om regnskap, i en eller annen form. Min første ide, (hvordan budsjettsprekken i Rosenborg BK kunne vært unngått) virker kanskje litt i overkant risikabel og kanskje litt skivebom?

 

Så hvis noen med god innsikt har forslag eller innspill å komme med, så blir jeg veldig, veldig takknemlig. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann,

 

Den første idèen er vel ikke så dum, men det spørs hva du er ute etter. Jeg regner derimot med at du må få tak i noe materiale av noe slag. Vet ikke om de er krevd å kunne gi fra seg regnskapet, men vil tro dette vil være den største utfordringen din.

 

Hvor bredt kan du gå?

 

Et forslag kan være å se på hvordan elektroniske bilag/faktura påvirker etterfølgelsen og utformingen av bokføringsloven. Men dette vil naturligvis være lite økonomisk rettet, mere praktisk.

 

Ellers så er vedivurderinger av større selskaper ganske greit. Er ofte enklere å få tak i tallmateriale for børsnoterte selskaper enn andre.

 

Fast/Opticom kan jo også være en interessant case. Var noe rettsak der gående rundt verdivurderingen av selskapet mtp noen avtaler de hadde bokførte som inntekt/kommende inntekt osv (som senere måtte nedskrives). Evt en oppgave som generelt tok for seg bokføring av intensjon/rammeavtaler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Oppgave : Hvordan har endringen av revisjonsplikten for små selskapet påvirket arbeidsmengden til regnskapsfirmaer. Undertema - Har regnskapskontorene nok kapasitet, kompetanse og er det forskjell mellom store og små regnskapskontor.

 

Med en slik oppgave kan du sende brev til et stort utvalg av fremtidige arbeidsgivere og få en dialog direkte med den som senere skal ansette folk. Dersom du klarer å skrive en god oppgave, er du jo garantert jobb :-)

 

Lykke til i oppgaveskrivningen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...